Разкриха го: Ето кой се оказа актьорът, изиграл Левски!

Разкриха го: Ето кой се оказа актьорът, изиграл Левски!
5 (100%) 3 votes

Веселин Плачков, който взе главната роля в „Дякон Левски“, се оказа не просто актьор!

Вече почти седмица дискусиите около „Дякон Левски“ продължават да заемат огромна част от вниманието на обществеността. Мнозина определят филма за скандален, но се оказва, че голяма част от хората имат основание за сериозен размисъл и относно актьора в главната роля.

Както се знае, в България почти всички са разделени политически. Веселин Плачков се оказва от онези, чието правителство рухна преди месеци. Актьорът е член на БСП и не само това, но и е бил в листата за евентуалните бъдещи депутатски места, която бе обявена от партията преди изборите. Плачков обаче не е успял да стане депутат, тъй като мястото му в листата на Плевен е било доста назад, пише в. „Уикенд“.

Веселин Плачков пресъздаде Васил Левски, доколкото сценарият позволи

Веселин Плачков пресъздаде Васил Левски, доколкото сценарият позволи

В крайна сметка, за добро или за зло, Веселин си остана просто актьор, но ролята му никак не е проста. Той трябваше да пресъздаде образа на Васил Левски, което винаги е трудна задача. Засега отзивите за неговата игра са добри, но не и за самия филм. Повечето от специалистите в областта на историята са бесни и възмутени от „Дякон Левски“, защото виждат доста фактологически грешки. Допълнително напрежение всява и една черта, която е придадена в характера на Апостола, а именно неговото псуване.

Христина Богданова, която се счита за единствената жива потомка на Левски, изрази възмущението си от филма веднага след премиерата му. Тя написа във Фейсбук доста силни думи на разочарование и тъга, а по-късно го направи и в ефир в предаването на Милен Цветков, припомня Kliuki.bg.

От Веселин Плачков обаче всички са доволни, поне засега. Дори самата Христина каза, че той си е свършил работата, но други – не. Не се знае колко пари ще получи актьорът, но този филм се подготвяше цели 3 години. Първоначалният избор за Васил Левски падна върху Димо Алексиев, който се прочу чрез „Седем часа разлика“. Негово скандално интервю за филма обаче сне доверието от него и тогава ролята бе връчена на Веселин Плачков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Разкриха го: Ето кой се оказа актьорът, изиграл Левски!”

  1. кипряна

    февр. 22. 2015

    Левски е идол и за добро или за лошо, никога няма да направят достатъчно добър филм за него

  2. цвета

    февр. 23. 2015

    Да не забравяме,че това не е докоментален филм.Гледала съм десетки филми за исторически герои всеки пресъздаден от различна гледна точка.Никога няма да ни хареса филм за Левски ,даже създаден в Холивуд.Нека да бъдем поне малко благосклонни към работата на този голям екип от хора.Има и какво да харесаме във филма.

Добавете коментар