Ники Илиев никога няма да може да забрави онази част от своя живот, свързваща го с работата му като манекен и модел!

Днес Ники Илиев е сред най-ухажваните мъже в България. Всички жени дават мило и драго да бъдат с него, но преди време и мъжете са предявявали огромен интерес към актьора. Това е периодът от живота му, когато Ники е работил като манекен. Той се бил посветил на тази професия за около 5 години, докато завърши НАТФИЗ. Тя обаче се е оказала и най-големият му кошмар.

"Бях на 23 години, когато реших, че не искам никога вече да се занимавам с това." - каза Ники Илиев днес, излъчено в "Преди обед".

[caption id="attachment_336647" align="alignright" width="300"]Niki-Iliev Ники Илиев[/caption]

Проучване на Kliuki.bg обаче установи, че актьорът не се е отказал от модата просто така, а е имал причина да го стори. По време на въпросната му кариера той е започнал да получава изключително много покани за срещи от мъже. Ухажванията на най-различни господа накрая са започнали да минават границата. Някои от тях били доста влиятелни и заплашвали да го съсипят, ако не бъде с тях. Това уплашило жестоко Ники Илиев и той решил, че е време да спре с тази професия.

"Хората си мислят, че всеки манекен харесва мъже, както и че всяка манекенка е лека жена. Това са предразсъдъци, които в чужбина вече са на изчезване. У нас обаче, както във всичко, се развиване по-бавно. На Ники му беше тежко да го мислят за различен, при положение че е напълно нормален мъж. По едно време всичките тези мъже му бяха направили живота ад." - разказва познат на актьора.

В крайна сметка Ники Илиев успява да се отскубне от кариерата си в модата и да се насочи само към това, за което е учил, а именно актьорското майсторство. В момента той е сред най-популярните лица на родното ни кино, но никога няма да забрави своя кошмар, приключил преди 10 години.