Малката, едва 7-годишна Рая, показа на всички какво е да си истински човек!

Големият певец Азис има още по-голяма дъщеря. Едва 7-годишната Рая показа на цяла България какво е да си истински човек, макар и още дете. Малкото момиченце отряза дългата си руса коса, за да я дари в помощ на онкоболни хора, научи Kliuki.bg.

Във време, когато за повечето деца на нейна възраст са най-важни играчките и това да се правят на принцеси, малката Рая сама пожела да се раздели с красивите си коси, за да помогне на хора в истинска нужда. Постъпката й трогна всички и най-вече баща й Азис, който е повече от горд с благородното си дете.

[caption id="attachment_336713" align="alignright" width="300"]Азис Азис с дъщеричката си Рая, когато беше още по-мъничка[/caption]

Певецът разкри в личната си страница във Фейсбук, че дъщеря му не е била подтиквана от никого, за да стори този прекрасен жест. Тя съвсем самичка решила да отреже косите си, за да ги дари на болни от рак хора, които имат нужда от перука. Но не винаги имат достатъчно пари, за да си я осигурят.

За благородната си постъпка, малката Рая е получила специален благодарствен адрес от Асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега!" и е изключително доволна. Но не от грамотата, а от факта, че е накарала поне един болен човек да се усмихне и да повярва в доброто и в това, че не е сам в нещастието си.

[caption id="attachment_336714" align="aligncenter" width="300"]Красивата плитка на Рая и благодарността на хората Красивата плитка на Рая и благодарността на хората[/caption]

"Гордея се, че с майка й отглеждаме такова дете. Това е начинът, по който възпитаваме дъщеря си. Никога не съм оставял възпитанието й на медиите, на телевизията. Затова и не търся никаква отговорност от който и да било актьор, певец или друга известна личност. Възпитанието на Рая е моята мисия в живота. Обичам те!", написа гордият татко Азис в профила си, а думите му със сигурност са накарали малката да се почувства двойно по-щастлива.

Припомняме, че през всички тези седем години, Азис нито веднъж не е злоупотребил с дъщеря си, експонирайки името или лицето й пред медиите, както правят не една или две светски персони у нас. И подходът му очевидно дава добри резултати, защото Рая е оставена да изживее детството си и да расте в напълно нормална и стабилна среда - каквато трябва да бъде осигурена на всяко едно дете.