Мик Шумахер сбъдна страховете на майка си, която се тревожи и за състоянието на мъжа си, и за избора на децата си

Мик Шумахер катастрофира месец преди да започне кариерата му като сериозен автомобилен състезател.

Красивата жена на легендата във Формула 1 тотално се срина. Бащата на децата й удари главата си в камък по време на зимната им ваканция в навечерието на 2014 година, а след това лежа шест месеца в кома и преживя няколко тежки операции. Сега е плътно до него, за да го изправи на крака, но междувременно се тревожи за децата си. shumaher Синът и дъщерята на Шумахер също избраха спорта за професионална реализация, което осигури на майка им още допълнителни притеснения. Тревогите на Корина се оказаха оправдани. След като мъжът й напусна Големия спорт без непреодолими проблеми, синът им пострада на пистата, научи kliuki.bg.

Тийнейджърът Мик се очаква да стане третият успешен пилот от фамилия Шумахер във Формула 1. Досега печели победи на карт-състезания. В името на голямата цел, стартира кариерата си във Формула 4, но с инцидент!

Преди да започне новият сезон в надпреварата, се проведоха тестовете на пистата „Лаузицринг” в Германия. Там 15-годишният син на Шумахер изпуснал контрола на болида си. Катастрофата се случила със скорост 160 км/час. Добрата новина е, че болидът се е врязал в зоната за сигурност и младежът е невредим.

Мик печели състезания по картинг до края на миналата година. Той се състезава с фамилията на майка си, за да избегне всякакви сравнения, но не можа да опази дълго анонимност.

Във Формула 4 ще го представлява мениджърът на Михаел - Сабине Кем, която вече даде изявление за журналистите. Помоли да притесняват Мик само с въпроси около собствената му кариера, но не и за състоянието на баща му.

Мик Шумахер има в колекцията си сребро в германския, европейския и световния картинг шампионат. Днес е на договор като първият пилот на "Ван Амерсфоорт Рейсинг". Шумахер – младши ще дебютира във Формула 4 в родината си.