Маги Халваджиян да взима пример от Нова Зеландия, където X Factor явно не е просто машина за пари, потъпкваща талантливи хора, както е у нас

Сериозният скандал с X Factor Нова Зеландия е добър повод Маги Халваджиян да се замисли добре относно своята работа. Както се писа в ПИК, цитирайки чуждестранни медии, двама от съдиите на шоуто в тази страна бяха уволнени и опозорени публично. Продуцентите свалиха от екран Уили Муун и Наталия Килс, които са женени. Причина стана просташкото поведение на двамата и грозните им реплики спрямо участник в предаването.

"Те напускат шоуто незабавно. Такова поведение в ефир никога няма да бъде толерирано или поощрявано в нашето шоу. Да си позволиш директни обиди към участник е най-долното нещо. Двамата не стават за жури в X Factor, най-малкото нямат необходимия изказ." - коментира продуцентът на шоуто, уволнявайки двамата съдии.

[caption id="attachment_337512" align="alignright" width="300"]Истината, от която трябва да си вземе поука Маги Халваджиян, лъсна в Нова Зеландия Истината, от която трябва да си вземе поука Маги Халваджиян, лъсна в Нова Зеландия[/caption]

Случилото се в Нова Зеландия обаче трябва да послужи за пример на Маги Халваджиян, който прави българския вариант на X Factor. Нашето жури също понякога се държи твърде жестоко и пренебрежително. Саня Армутлиева даже по време на кастингите намекна на едно 15-годишно момче, че харесва мъже, тъй като се държал доста женствено. Разбира се, не последва никаква забележка на Магърдич към нея, понеже без музикалната й компания шоуто ще се обезсмисли.

"У нас всички играят заедно и на никого не му пука за децата, които се явяват в шоуто, защото те наистина повечето са деца. Нека Маги види в чужбина какво правят, нали винаги се прави на широко скроен човек." - беснее един от родните ни фенове на X Factor, чиято любимка Кристина Дончева отпадна далеч преди финала.

Истината е, че в чужбина X Factor застава не само зад своя екип, но и зад самите участници. Тук не е така. Тяхната идентичност тотално се обезличава и те стават жертва на вижданията на шоуто за това кое е хубаво и кое - не. Никой не ги пита за нищо, счита Kliuki.bg.