Всяка дама си има правила относно облеклото, които си следва. На някои това им помага, на други – не чак толкова...

Има няколко основни правила, които всички знаем и също така всички (или почти всички) малко сляпо следваме. Ето кои са те:

Бялото се носи само пролетта и лятото

Наистина, това е свеж цвят, който стои прекрасно в посочените топли сезони, но съвсем не е за изпускане през останалите два сезона. Изключително свеж, лесно комбиниращ се цвят, който не трябва да избутвате от гардероба си с първите жълти листа навън. Топлия бял и пухкав пуловер в комбинация с дънки или панталон ще ви стои главозамайващо, а пък има толкова много бели рокли, които се комбинират успешно с черен клин и ботуши.

Изхвърлете нещата, които не сте носили през последните 6 месеца

kliuki bg

В гардероба си имам рокли, които не съм носила от две години, но няма сила на земята, която да ме накара да ги изхвърля, подаря или каквото там казват всичките съветници. Дрехите, които са запазени като кройка, цвят, прибраност, макар и да не сте ги носили много често, съвсем не заслужават да ги захвърлите нанякъде. Всичко е въпрос на лична преценка – ако смятате, че дрехата има приложение в живота ви, запазете я.

Черно и кафяво не се смесват

Идеята идва от там да не смесваме прекалено много неутрални цветове по себе си, тъй като това би ни накарало да се „слеем с интериора”. Нищо подобно. Проявете смелост и комбинирайте дрехите по вашите желания – може би това е най-подходящата комбинация за вас. Опитайте!

Ако сте носили дадена дреха тя задължително трябва да се изпере

Това е много полезно и добро правило, но наистина ли е толкова задължително? Ако сте сложили един панталон само за да поседите няколко часа пред бюрото и той съвсем не е зацапан, не виждам причина да го пъхате директно в пералнята. Честото пране уврежда тъканите и те се амортизират изключително бързо.

Не носете дадена дреха прекалено често

Идеята, че ще запомните всички дрехи на колежката на съседното бюро е толкова смешна, че просто не е за вярване. Правилото да не се явявате с една дреха два пъти на разни събития, партита и т.н. ви обрича на постоянно пазаруване, което не винаги е полезно за джоба ви. Стига дрехата да е в отлично състояние и да ви стои добре не виждам причина да не я носите толкова често, колкото ви се прииска. За още идеи и съвети или при желание за подмяна на дрехите в гардероба – посетете Елмайра. Това е мястото за всички красиви жени!