Кой е Петър Михалчев - Самурая, така се нарича един от най-спокойните от тримата в журито на "Мастер Шеф".

Петър Михалчев, освен с татуираното си тяло и кулинарно майсторство, се отличава и като един от най-добрите у нас познавачи на японската кухня и култура. Заминава за Токио през 2008 година, там обиква силно страната, обичаите, хората, културата и разбира се - храната.

Споделя, че според него - японската кухня е една от най-трудните за готвене, тъй като изисква много търпение и желание. Затова и толкова много се е амбицирал да покаже, че може да готви японски ястия, защото са трудни. В началото признава, че нещата не са му се получавали добре, разказва той пред камерите на Би Ти Ви. Но с времето и с много желание се е научил, има претенцията днес, че разбира от японски ястия.

В шоуто е стриктен, впечатляват го готвачи с дисциплина, затова бил изненадан от много от жените в предаването за готвене. Засега няма свой фаворит и не може да предположи дали мъж или жена ще стане победител в "Мастер Шеф". Извън предаването се грижи за своя японски ресторант, който поддържа заедно с половинката си. Имат дете - син на 12 години, както и няколко кучета. Според майстор готвача Петър Михалчев в България представата за хубаво суши вече е доста опорочена и то рядко се приготвя добре в родните ни заведения. Заради любовта към японските ястия носи прозвището си Самурая, научи Kliuki.bg.

[caption id="attachment_339365" align="aligncenter" width="300"]"Самурая" в кухнята "Самурая" в кухнята[/caption]

За своите татуировки Петър Михалчев - Самурая разказва, че те имат определена символика и значение. Знае, че много хора го приемат за странно, но пък мисли, че за него това не е важно, защото той вярва в смисъла на символите. Татуирал е поетапно почти цялото си тяло. Външният му вид често шокира хората, но само у нас, на много места по света жителите били по-широко скроени и дори проявявали интерес към изображенията, без да коментират негативно вида му.