Михаел Шумахер нямал никакви подобрения от изписването си до днес

Драмата не спира от година и половина насам. Михаел Шумахер все още не можел да говори, нито да се движи нормално. Слуховете са, че легендарният пилот се придвижва единствено с инвалидна количка и не можел да разсъждава нормално. Все пак той познавал близките си, което значи, че мозъкът му не е напълно увреден. Лошото обаче е, че нямало абсолютно никакво подобрение в състоянието на Шуми след изписването му от болницата преди година, пише "Уикенд".

[caption id="attachment_340158" align="alignright" width="300"]Няма изгледи Михаел Шумахер някога да се оправи... Няма изгледи Михаел Шумахер някога да се оправи...[/caption]

Kliuki.bg припомня, че Михаел Шумахер изпадна в няколкомесечна кома след инцидент на ски писта, когато си удари почти смъртоносно главата. Все пак лекарите успяха да сътворят чудото и да го спасят, но на висока цена. Пилето остана инвалид и с мозъчни увреждания. За състоянието му не се говори много често, тъй като мениджърът му забрани изрично публичността на случая. Все пак от време на време в световните медии изтича информация и тя не е изобщо приятна за феновете на пилота.

"Когато се случи това с Шуми, плаках от сърце. Фенка съм му от съвсем мъничка и не можех да повярвам, че така ще свърши един толкова велик човек. Не знам как е в момента, но едва ли някога ще го видим същия. Наистина жалко." - пише в интернет пространството една от големите почитателки на Михаел Шумахер.

Михаел Шумахер все още е най-успелият състезател в историята на Формула 1. Над 20-годишната му слава по пистите никога няма да отмине в съзнанието на милиони негови фенове от различни поколения. Германецът се превърна в легенда на "Ферари", но още преди това нашумя с екипа на "Бенетон". Накрая приключи в "Мерцедес". Легенда от неговия ранг няма как да не буди интерес дори и години след края на кариерата му. Жалкото е само, че през последната година Шуми буди интерес по много неприятен повод.