Ники Кънчев ужасен: Новината за болестта му го съсипа! (още подробности)

Ники Кънчев ужасен: Новината за болестта му го съсипа! (още подробности)
5 (100%) 2 votes

Ники Кънчев научи за болестта си съвсем случайно, при контролен преглед!

Водещият на „Стани богат“ и Вип Брадър, както и жури в „И аз го мога“ – Ники Кънчев е ужасен от новината, която научи съвсем скоро. При контролен преглед, на който той отишъл по съвет на приятел, лекарите му съобщили лошата вест, че е болен от диабет. Това разкри самият той в интервю.

„Сигурно нямаше и да разбера за това още дълго време, ако не беше моя авер. От доста време често ме болеше главата и се чувствах дискомфортно. Затова той буквално ми заповяда да отида на преглед. И без това не бях стъпвал в лекарски кабинет от години, изобщо не се грижех за здравето си“, признава Ники Кънчев.

Ники Кънчев

Ники Кънчев научи, че е болен от диабет. Предполага, че стресът му го е докарал

Щом му направили кръвните изследвания обаче, лекарите установили, че нивото на кръвната му захар е адски високо и че страда от диабет. „Стреснах се ужасно. Предната вечер не бях ял нищо сладко, така че нямаше съмнение, че става дума наистина за тази болест. След това правих още изследвания и пак показа същото. Няма да лъжа – истински шок е да чуеш такава новина и то толкова внезапно“, споделя водещият.

Според Ники Кънчев болестта му е породена не толкова от консумацията на захар и сладкиши, колкото от стреса в работата и личния му живот. Припомняме, че Ники имаше две дъщерички, но едната от тях почина малко след раждането си, което тотално довърши журналиста.

Днес той трябва да спазва строга диета и много да внимава с какви храни се храни, за да не отключи по-нататъшното развитие на болестта си. „Засега не съм на инсулин и се надявам да успея да се справя и продължа напред, без да ми се наложи да започна да си го бия. Стриктно се придържам към храненето и живея здравословно, доколкото това е възможно“, казва Ники Кънчев.

И обяснява, че за болните от диабет една от подходящите храни е бобът, а другата сьомгата, тъй като и двете влияят отлично за понижаване на нивата на кръвната захар в организма.


Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар