Григор Димитров се превърна в марионетка на Мария Шарапова

[caption id="attachment_341653" align="alignright" width="300"]Мария Шарапова здраво е хванала в примката си Григор Димитров Мария Шарапова здраво е хванала в примката си Григор Димитров[/caption]

Феновете на великия ни тенисист Григор Димитров са бесни, защото смятат, че у Гришо не е останало нищо българско, освен кръвта му. Първата ни ракета се държал изключително надменно в интервюта за български медии и дори се опитвал да ги отклонява, за да има време за чуждестранните колеги. Наскоро Григор отказа благотворителен мач у дома, за да се готви за "Ролан Гарос". Ранното му отпадане в Париж обаче даде нов повод за унищожителни критики срещу него.

Всъщност слуховете са, че Гришо не е станал такъв заради славата или парите, а заради неговата половинка Шарапова. Русокосата рускиня непрестанно настройвала гаджето си срещу родината му, убеждавайки го да не се връща никога да живее там и да остане с нея в чужбина. Българинът се подчинявал сляпо на Маша, явно заслепен от любов.

Григор Димитров от години живее в САЩ и тренира там. Той се връща в родината си едва 1-2 пъти годишно за по седмица-две, което е наистина прекалено малко. От известно време Шарапова също живее с него и дори двамата обмислят сватба. Достойнството на Гришо обаче е наранено, защото той нямал никаква дума в тази връзка.

"Нормално е като по-голяма на възраст тя да го командва до известна степен. Маша се държи с нашия обаче прекалено властно, не го оставя да се върне в България дори за ден. Той мълчи и търпи. Това вече не е онзи Григор от преди." - казва бивш приятел на тенисиста.

Все пак е нужно да се отбележи, че каквото и да мисли за своята страна, Гришо остана да играе под флага на България. Успехите му нямат нищо общо с нашия тенис, но чест му прави, че не постъпи като Сесил Каратанчева, която беше част от Казахстан, преди да се завърне отново в България, припомня Kliuki.bg.