История за голямото сърце на Христо Стоичков!

История за голямото сърце на Христо Стоичков!
5 (100%) 3 votes

Христо Стоичкова не е просто футболна легенда, а и достойна личност!

Тук Христо Стоичков позира с върха на кариерата си - "Златната топка"

Тук Христо Стоичков позира с върха на кариерата си – „Златната топка“

Футболните качества на Христо Стоичков са ясни на всеки човек по света, но онова, което не всички знаят за него, е това, че той има едно голямо сърце. Камата не е просто футболен гений, а много повече. Той е от онези футболисти, които вече почти не съществуват – носещ в себе си душа на победител и герой едновременно.

Историята от 1990 г., която описва личността на Христо Стоичков, е много интересна. Тогава той играе последните си мачове за софийския ЦСКА. Остава един кръг до завършека на сезона, а Камата е само на 2 гола от „Златната обувка“. Пред него е само Уго Санчев от Реал (Мадрид), който е с гол повече. Испанското първенство обаче вече е свършило, а ЦСКА има последен мач със Славия. Ако Камата реализира 2 попадения, ще грабне приза еднолично.

„Помня добре този двубой. Обзалагахме се колко точно ще намушка Ицата. Съмнявахме се, че ще са 2 гола, защото щеше да изглежда много нагласено. Затова основните залози вървяха за хеттрик. Това, което стана обаче, ни шокира.“ – спомнят си футболни запалянковци, присъствали на мача.

Всъщност Стоичков наистина вкарва гол, но дотам. Тъкмо когато е устремен към второто си попадение и „Златната обувка“, той иска смяна. Всички от публиката се споглеждат учудено. По-късно се разбира, че Камата не е искал да прави циркове и да става голмайстор на Европа по такъв начин, при това на гърба на велик нападател като Уго Санчес. Затова е решил да се оттегли с достойнство.

Правилата са такива, че двамата си поделят „Златната обувка“, но стореното от Христо Стоичков трогва дори самия Уго. Мексиканецът след това лично му благодарил и двамата станали много близки, дори и след трансфера на Камата в Барселона.

Много са онези, които критикуват Христо Стоичков за изказа му и не особено културното му поведение, но истината е, че той е не просто велик футболист, но и велика личност, счита Kliuki.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “История за голямото сърце на Христо Стоичков!”

  1. ketinikova@abv.bg

    юни 14. 2015

    ВЕЛИК! НЯМА ГИ ВЕЧЕ ТАКИВА ЛИЧНОСТИ!

Добавете коментар