Пресата гръмна: Край с Тошо Тошев! (тежък удар „погуби“ издателя – пълни подробности)

Пресата гръмна: Край с Тошо Тошев! (тежък удар „погуби“ издателя – пълни подробности)
5 (100%) 2 votes

„Всемогъщият“ издател Тошо Тошев е свършен, всичко рухна с трясък!

Краят на една ера настъпи. Известният издател Тошо Тошев отива в миналото, а с кариерата му е свършено. С тази ексклузивна новина гръмнаха медиите днес, съобщавайки, че последният вестник на Тошев – ежедневникът „Преса“ от утре спира да излиза.

Новината, която ще депресира не един и двама журналисти, ще бъде официално съобщена на екипа през днешния ден, което вещае реки от сълзи и масова безизходица, тъй като сериозните медии в България, където могат да се пренасочат кадрите на фалиралия вестник, остават наистина малко.

Тошо Тошев

Тошо Тошев беше дотук – всичко свърши!

Причината за фалита и спирането на „Преса“, както и края на Тошо Тошев е неплатежоспособност. Ежедневникът е натрупал задължения от повече от 600 000 лева само към печатницата извън датата на падежа. Върхът на всичко обаче е задължението от близо милион и половина евро към фалиралата банка КТБ, съобщи първа агенция Пик.

Самият тираж на вестник „Преса“ е около 15 000 бройки, много от които дават фира и ежедневно престояват по павилионите, след което отиват в склада. Цялата ситуация около „Преса“ и Тошо Тошев е безнадеждна и този път няма изглед някой да успее да ги спаси от потъване – те вече са на дъното.

Предвид напредналата възраст на самия издател Тошо Тошев, най-вероятно е оттук нататък той да излезе в заслужена пенсия, предвид факта, че едва ли ще успее да се уреди в друг такъв мащабен проект.

Заедно с него навън остава и видната журналистка Валери Велева. Предвид опита, кадърността и познанията й обаче, тя вероятно ще е единствената, която няма защо да я мислим, коментират жерналисти от гилдията.


Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар