Макс Райт, който беше една от големите звезди на великия сериал "АЛФ", се кълне, че желае никога да не се е бил явявал на кастинга

[caption id="attachment_346589" align="aligncenter" width="300"]Ето така изглежда днес Макс Райт (виж вляво) - актьорът, който нашумя с "АЛФ" Ето така изглежда днес Макс Райт (виж вляво) - актьорът, който нашумя с "АЛФ"[/caption] Със сигурност много от читателите на Kliuki.bg са гледали хитовия сериал "АЛФ". Той придоби популярност по целия свят в края на 80-те години, но една от звездите в него разтърси обществеността наскоро, заявявайки че предпочита никога да не се е снимал в него. Макс Райт, който заемаше втората централна роля в сериала, след самия АЛФ, на практика се отрече от филма. Години по-късно той съжалява, че изобщо е участвал в този проект. Припомняме, че Макс играеше Уили Танер - главата на семейството, в което попадна извънземното.

"Този сериал разби целия ми живот. Снимките се правеха по-бавно от на другите сериали от този тип, защото управлението на АЛФ изискваше време. Прибирах се хем капнал от умора, хем изгубил целия си ден. По време на всеки сезон ние нямахме почти никаква почивка. Това се оказа фатално за брака ми. Обожавах жена си, но тя не издържа да бъде вечно сама у дома и ме напусна. Тогава бях съсипан и се зарадвах, когато "АЛФ" приключи, защото го обвинявах за своето нещастие." - споделя Макс Райт пред американски таблоид.

В САЩ отдавна се говори, че сериалът е свършил по вина именно на Уили, който е отказал да поднови договора си след 4-тия сезон. Без него продуцентите не са виждали смисъл да продължават. Не може героят да умре, понеже става дума за комедия. Трудно може да не падне рейтингът при замяна на актьора с друг. Затова "АЛФ" приключва така странно и изглежда, че сякаш ще има продължение. Хитовият сериал стартира през 1986 г. и за 4 години прави фурор в САЩ и Европа. В България той набира популярност основно през 90-те години, а през новия век неговото излъчване беше подновено за известно време. Що се отнася до Макс Райт, той така и не успя да продължи кариерата си по възходящ начин. След "АЛФ" актьорът има няколко епизодични роли, една от който е даже в първия сезон на бъдещия тогава хит "Приятели". Макс обаче никога вече не получи основна роля в сериал. Днес той е на 72 години и не практикува професията си от 5 години насам. Причината за провала на кариерата на Макс Райт едва ли е нещастието му, причинено от "АЛФ". Преди 20 години му бе открита болестта лимфом, от която страда и българският му колега Стефан Данаилов. Макар заболяването да бе преборено напълно, алкохолната му зависимост остава и до днес.