Истината за конфликта Морфов – Рашидов!

Истината за конфликта Морфов – Рашидов!
3.5 (70%) 2 votes

За конфликта Морфов – Рашидов, става дума за напускането на Александър Морфов от поста си на директор на Народния театър в София. Разбира се, той тогава открито заяви, че напуска поста си поради неразбирателство с управляващите главно.

Употребени бяха и силни изрази като „мутри“ и „чалга правителство“ от страна на бившия вече директор. Разбира се, тези силни думи са в стила на Морфов, който е познат с ексцентрични и емоционални изказвания.

Александър Морфов напусна с тежки думи желания пост на директор на Народния театър - София

Александър Морфов напусна с тежки думи желания пост на директор на Народния театър – София

В предаването „Тази неделя“ с Жени Марчева Вежди Рашидов разясни, че талантът и умението да си добър ръководител – мениджър са две доста различни неща. Затова относно постиженията на Морфов и неговите спектакли той не може да коментира, освен да му се възхищава, но Рашидов определи като невъзможно министърът да ръководи театрите и той да избира спектакли или да им купува билетите.

В този ред на мисли, според министъра ни има театри в страната ни, където може би се мислят схеми с цел допълнително финансиране, но затова Рашидов смята, че в правилата трябва да се сменят, ако има как вече, те да се заобикалят.

Така според Вежди Рашидов отново Народният театър е с най-голямата субсидия. Съвсем заслужено заради добрите творци в него и спектаклите, които се играят, постиженията и заслугите му.

Така Вежди Рашидов отговарял на обвиненията за намалени финансови средства и по-малко подпомагане. Сподели, че е избран Морфов за ръководител, защото мнозинството от колегите му го уважават и харесват, но според министъра той явно трудно успявал да съчетава административни и творчески ангажименти, а освен това той е и много популярен и зад граница, поради което според Вежди Рашидов именно Сашо Морфов не реализирал очакваните успехи.

А може би проблемите са дълбоки и сериозни, а истината е някъде посредата между думите на двамата културни дейци, коментираме от Клюки.БГ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар