"Мис Вселена 2015" тази година се оказа скандален конкурс, след като бе споходен от огромна гавра към победителката!

[caption id="attachment_353110" align="alignright" width="300"]Мис Вселена 2015 Колумбийската представителка (вляво) изтърпя унижението да й вземат короната от главата, за да я връчат на истинската Мис Вселена 2015 (вдясно)[/caption] Изключителен скандал с "Мис Вселена 2015" прикова вниманието на света. Мнозина се усъмниха в истинността на класирането, след като водещият направи гаф с произнасянето на победителката. Вместо да каже за първото място Пиа Алонсо Вурцбах (26 г. от Филипините), той първоначално обявил Ариадна Гутиерес Аревало (21 г. от Колумбия), пише Novini.bg. Няколко минути след грешката водещият се поправил, но се оказало доста късно, тъй като короната вече била сложена на главата на останалата иначе втора колумбийка. Унижението обаче не успяло да й се размине и короната се връчила на истинската победителка, снемайки я директно от главата на Ариадна, научи Kliuki.bg. Скандалът изглежда като чутовен, тъй като гафът на водещия стана повод критиците на конкурса да заподозрят измама и задкулисни игри. Според тях, истинската Мис Вселена наистина е 21-годишната колумбийка, което се е променило минути преди края на "Мис Вселена 2015" и затова водещият се е объркал.

Самата Ариадна Аревало скрила емоциите си и приела гаврата с достойнство, но се говори, че след края на състезанието била повече от бясна. Дали защото първото място й е било обещано или просто защото се подиграха с нея, не е ясно.

Пиа Вурцбах също приела случилото се като гавра към нея и поискала обяснение от организаторите. Дори се говори, че тя пожелала главата на водещия, на когото да му бъде забранено повече да води конкурси за красота. В Колумбия обаче са най-бесни от онова, което видели на екрана. Медиите там веднага обявиха "Мис Вселена 2015" са тотално корумпиран конкурс, който се дирижира отвън. Нещо, което във Филипините трудно биха могли да отрекат, след като тяхната представителка взе короната на друга участничка направо от главата й.