Къци Вапцаров през сълзи: Отиде си една велика личност

Къци Вапцаров през сълзи: Отиде си една велика личност
5 (100%) 2 votes

Къци Вапцаров понася тежко загубата на човека, който му даде път в кариерата!

Къци Вапцаров тъжен за Явор Бобев

Къци Вапцаров страда заради смъртта на човека, който го откри…

Смъртта на Явор Бобев предизвика доста тъга у много хора, работили с него. Един от тях е Къци Вапцаров, който дължи славата си именно на него, припомня Kliuki.bg.

Явор Бобев - един от най-великите ни режисьори

Явор Бобев – един от най-великите ни режисьори

Шоуменът нашумя през 90-те години с предаването „Невада“, на което беше водещ. Явор е режисьорът на шоуто. Той измисля цялостната му концепция и одобрява Къци за водещ. Така започва славата за Вапцаров.

„Обичах този човек, защото той беше не само невероятен професионалист, но и прекрасен човек. Може да се определи като една велика личност. Ще ми липсва много.“ – излива душата си Къци Вапцаров.

Явор Бобев действително беше един от малкото останали режисьори, които работят прецизно и не се подчиняват на комерсиалните течения. Затова той остана верен до последно на БНТ, въпреки че към него е имало неведнъж предложения и от по-заможни телевизии.

Режисьорът Бобев си отиде само на 63 г., след като изгуби тежката битка с рака. Всички, които са работили с него, все още изживяват трагедията. Освен Къци Вапцаров, други известни личности от „Невада“ са Гала и Ива Екимова, които тогава бяха момичета на късмета.

Втората страст на Явор Бобев е била свързана с музиката. Режисьорът обожавал българската естрада и джаз музиката. Той има снимки с легенди като Йорданка Христова и Васил Найденов.

Що се отнася до Къци Вапцаров, „Супершоу Невада“ се оказва трамплинът за него. След това шоуменът сформира собствено предаване, на което беше сам продуцент. „Риск печели, риск губи“ стана дори по-голям хит от „Невада“, но концепцията му беше идентична с тази, която Явор Бобев е измислил.

По-младите българи пък познават Къци най-вече от участието му в риалити формати като „ВИП Брадър“, “ Като две капки вода“ и „Биг Брадър Ол Старс“.

Поклон пред паметта на Явор Бобев!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар