Една фатална грешка, която се оказва нещо велико!

Една фатална грешка, която се оказва нещо велико!
5 (100%) 2 votes

Тото Кутуньо даде шанс на Адриано Челентано, който той пропиля!

Тото Кутуньо даде шанс на мнозина, но накрая сам обра плодовете на най-големия италиански хит

Тото Кутуньо даде шанс на мнозина, но накрая сам обра плодовете на най-големия италиански хит

Когато през 1983 г. великият Тото Кутуньо композира L`italiano (Италианецът), той няма намерение да става звезда с тази песен, а по-скоро я сътворява от любов към музиката и Италия. Доказателство е, че Тото се обажда на своя приятел и колега Адриано Челентано, молейки го да изпълни написаната от него песен. Тук обаче идва фаталната грашка, за която Адриано и до днес съжалява. Той не вижда в песента потенциал и отказва предложението.

„Това е грешката на моя живот. Бях се самозабравил и накрая си изпатих. Трябваше да приема, видяхте какъв хит стана това парче. Аз обаче постъпих глупаво.“ – споделя по темата Адриано Челентано.

След още няколко опита да намери подходящ изпълнител на песента, Тото Кутуньо удря на камък. Оказва се, че няма добър певец, който да иска да изпълни това парче. Тогава Тото взима решение, което се оказва като джакпот за него, и сам изпълнява песента, чиято музика и текст сам е написал.

„Бях разочарован, че всички ми отказаха. Знаех, че песента е добра, но колегите ми не виждаха това, което аз виждах. Сега се радвам, че аз съм този, който изпя L`italiano.“ – казва Тото Кутуньо.

Неговата страст никога не е била в пеенето, а по-скоро в композирането. Затова той е нямал желание да изпълнява горепосочения хит, но съдбата му дава този невероятен шанс. Днес това е песен, която може да мине за химн на Италия, защото разкрива съшността на цялата нация, за което говори и името й, научи Kliuki.bg.

Песента става голям хит още с появата си, което бележи и огромната грешка на Адриано Челентано. Сред онези, които не са толкова запознати с творчеството на Тото Кутуньо, парчето се знае като Lasciatemi cantare (Оставете ме да пея). Чуйте го в оригинал!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Една фатална грешка, която се оказва нещо велико!”

 1. кети

  ян. 16. 2016

  Велика песен!

 2. коко

  юни 13. 2020

  Да, химн на Италия,
  на чаровните италианци
  запазили сантименталното в живота си !

Добавете коментар