Кръщенето е забранено! Защо?

0

Кръщенето е забранено! Колкото и нелепо да звучи това, истината е, че Европейският съд е забранил кръщенетата.

Според някои от европейските документи, избора на религия би трябвало да бъде самостоятелно и осъзнато решение, а не външно наложен избор. Според умовете в Страсбург, детето е независимо и не би било необходимо да му се прави кръщене против волята му, пиша ти от изданието „За Жената“.

Едва щом има избор и е запознато с различните религии, едно пълнолетно дете може да бъде кръстено, смятат от някои Еврипейски инстанции. Освен това тази християнска традиция лишавала невръстното дете от личностия му избор и път. Разбира се, скоро ще има и сериозни ответни реакции.

Кръщенето на малко дете е много мило и символично събитие
Кръщенето на малко дете е много мило и символично събитие, то е важен знак за християните

Утре Ватикана се събира, за да обсъди как да реагира на тази изненадваща и силно застрашаваща влиянието й новина. А сред обществеността се разпространи мнение, че отново се реагира странно и скоро християнството ще бъде истински заплашено, особено в ситуацията на днешните събития в Европа, предвид множеството бежанци и емигранти, коментира и изданието ни Kliuki.bg. Мнозина силно вярващи очакват реакция поне от църквата, ако политиците си замълчат.

Нови правила могат да спрат кръщаването на децата, ще влезе в сила от март месец
Нови правила могат да спрат кръщаването на децата, ще влезе в сила от март месец тази година

А за мнозина от света и у нас, кръщенето на дете е особено мил и значим символичен ден и празник, когато човек става видим за Божия свят и е съпроводено с много тържествена церемония и редица значими факти и детайли, които съпровождат събитието, добавя и изданието ни за светски новини Kliuki.bg.

Все пак, ако е истина, новите правила ще бъдат валидни от март месец, а дотогава късмет на всичките желаещи да бъдат кръстени или са избрали да кръстят и своите наследници, това е важно и значимо решение за всеки един човек.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.