Hoodini: Mного добри BG изпълнители остават недооценени! Това говори само за ниска музикална култура, да не кажа – никаква (Част 2)

Hoodini: Mного добри BG изпълнители остават недооценени! Това говори само за ниска музикална култура, да не кажа – никаква (Част 2)
5 (100%) 2 votes

Предстои Ви да изчетете втората част от интервюто с рап изпълнителя Hoodini за HotArena. За по-лесното й асимилиране, препоръчително е да сте преминали през първата (виж тук).

Hoodini6

„Багажът стягам, ама не заминавам навън“… Какво трябва да ти се случи професионално, за да захвърлиш всичко родно и да заминеш в чужбина?

Hoodini7

Сигурно трябва да ми се преядат английски ягоди. 😀 Знаете ли, наистина ми минаваха такива мисли за заминаване, може би през 2012-а година. Тогава, както споделих, нещата се пораздвижиха и забравих тези мисли. На този етап от живота си не бих предприел такива „бежански“ действия. За к’во да ги занимаваме хората с глупости, стигат им бежанските вълни. 😀

С Kriminal ще изкарате съвместен албум. Всичките ти до този момент почти нямат нищо общо един с друг като звучене. Какво може да споделиш за този проект, какво да очакваме този път от вас и кога ще излезе?

Hoodini8

Ооо, да! Това ще е албума! Точно това е интересното, че стилово сме доста различни. Криминал е брутален лирик, а аз съм лекe… смятай за какъв чук иде реч! 😀 Доста голям експеримент се получава. Аз лично съм много доволен. За албума мога да кажа, че ще е доста разнообразен и бройката на траковете е по-голяма от тази в последните ми албуми. Интересни имена сме забъркали да участват. Вече чухте и може би сте гледали първото ни видео с Явката ДЛГ. През февруари ще излезе и второто официално видео… през март – третото и въобще – тази година ще сме доста активни. Албумът ще излезе през 2016-та, като няма да се ангажирам с точна дата. Очаквайте го!

В доста от твоите парчета отричаш любовта, „освен семейната“. Докога така?! 😀

Не, бе, не че я отричам. Просто ми се струва, че думата „любов“ взеха да я използват за щяло и нещяло, всякви непълнолетни, объркани пълнолетни и застаряващи кабаретни. Като му дойде времето, ще се обясняваме в любов. Не се усещам да съм готов да държа някой под ръчичка и да му нося закуска в леглото. На този етап съм: „Само ЦСКА!“.

Народиха се доста еднодневки в рапа, предполагам заради заблудата, че пребиваването в бранша е доходоносно… Виждам и неспособността на по-младите феновете да отситят временно преминаващите звезди по пътя от професионалистите… Как можем да го променим това и да ги насочим към качествената хип-хоп музика?

А защо да ги насочваме? Хората си имат глави, имат си уши. Всеки сам си преценява какво да слуша. А това, че много добри български изпълнители остават недооценени в България, говори само за ниска музикална култура, да не кажа никаква. Така наречените „еднодневки“ ги има навсякъде – и в рапа, и в производството на сирене, и в политиката, така че не се впрягайте и отидете на почивка.

снимка: Красимир Марчев ("Ателие 056")

снимка: Красимир Марчев („Ателие 056“)

С кой артист от бургаската рап сцена най ти спори колаборирането?

Има изпълнители, с които винаги ми е било приятно да работя и те не са само от Бургас. Но от бургаската сцена ми е приятно да работя с професионалистите, а такива са всички в Hood’G’Fam, M.W.P. & X, Fed и… това са май. С някои просто не съм работил още.

Ако не взимаме под внимание броя на гледанията в сайтовете за видеосподеляне, кой е най-успешния ти проект?

Виж, тука не съм се замислял… Ами така, може би повратна точка в кариерата ми е „Oh Baby“. Още си спомням чувството, когато брат ми Fang ми каза, че ще я въртят по телевизията. През 2010 година можеше да видиш да въртят Славка Калчева по телевизията, обаче не и български рап, с изключение на двама, трима изпълнители и групи. Да не говорим, че само ние си знаем как сме го снимали това видео, как сме я правили песента и в какви условия. Поздрави на всички замесени! Благодаря ви!

Чувала съм на няколко пъти от твои колеги в София, че те като чуят за Hoodini и веднага се сещат и заговарят за песента ти „Утрешният ден“. В голяма част от творчеството ти възпяваш обективно реалността, но, според теб, защо точно тази твоя песен най-много ги е „докоснала“?

Защо тази песен ли…? Ами… от малкото опит, който съм натрупал, ми се струва, че хората в България явно обичат драмата. Обичат да им говорят и пеят в каква мизерия живеем, колко е тъжно всичко и т.н. Не ги и обвинявам, де. По принцип съм забелязал, че песни, с такава тематика, са едни от най-харесваните. Аз лично предпочитам да се забавлявам. Забавлявайте се, бе, хора!

Преди години, покрай „Oh, Baby” имаше адската еуфория… Как би описал промяната на обстоятелствата в живота ти от тогава, в професионален аспект, с възможно най-малко думи?

Hoodini10

Както казах по-горе, това е един от повратните моменти в кариерата ми. По онова време имаше само един-два форума, в които пускахме новите си парчета (представяш ли си) и там главно си взимаш мощно хейт от „Аристотел и Сократа в рапа“. Сега всичко им е на поднос на днешните „рапери“. Та, идеята ми е, че когато започнат да въртят твое парче – в една от най-гледаните телевизии, във времена на пълна рап тишина, е нормално вече името ти да се чуе и на национално ниво. Нещата се промениха до толкова, че повече хора научиха за мен и музиката ми.

И баналният въпрос – освен албума с Kriminal, какво предстои да излезе от Hood ‘G’ Fam в близкото бъдеще?

Hoodini11

Както съм казвал много пъти, Hood’G’Fam не спира да работи и е така от вече не знам колко години. Предстоят много нови и интересни музикални проекти… и не само! Работим здраво! От албума с Криминал ще излязат много видеа. Очаквайте и много продукция от Fang! Скоро излезе новото му видео „Smoke A Thаng“, можете да го гледате във видео каналите ни в YouTube и Vbox7. През февруари, от мен и Криминал второто видео от албума. Очаквайте тепърва най-доброто от нас!

КАЛИНА ВАСИЛКОВА

Източник: HotArena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар