20 години по-късно: Ето какво се случва с Жан Виденов!

20 години по-късно: Ето какво се случва с Жан Виденов!
4 (80%) 5 votes

Жан Виденов остана един от онези, които управляваха България, но не получиха нищо в замяна!

Жан Виденов днес живее живота на напълно обикновен човек

Жан Виденов днес живее живота на напълно обикновен човек

Една от най-обвиняваните личности за случвашото се в страната ни от почти 27 години насам в момента тъне в почти бедност. Да, колкото и странно да е, Жан Виденов няма милионите на своите съпартийници и колеги в политиката. Откакто правителството му бе свалено от власт, той водел абсолютно нормален живот, като на обикновен човек, който е част от широката маса общество.

Единствените доходи на Жан Виденов идвали от преподавателската му дейност в Пловдивския университет. Заплатата му не била голяма и трудно му стигала да си плати дори парното. Предния месец семейството закъсняло с плащането на някои сметки, пише „Уикенд“.

За това, че няма никакви странични пари, които да е заделил по време на управлението си, свидетелства и фактът, че Жан Виденов продължавал да живее с жена си в апартамент от панелен тип, при това не в престижен квартал. Животът на семейството бил напълно нормален и с нищо не се различавал от този, който водят повечето българи.

Въпреки скандалното си минало, студентите обожавали Жан Виденов, понеже той бил от онези, които пишат по-високи оценки. Дори често бил забелязван из Пловдив да пие кафе с млади хора. Това го зареждало с енергия и позитивизъм.

Kliuki.bg припомня, че Жан Виденов беше начело на България до зимата на 1996/1997 г., но тогава страната попадна в жестока инфлация и правителството му бе свалено, за да се проведат нови избори, спечелени впоследствие от Иван Костов и синята партия. За разлика от другите политици обаче, Жан се прибра в родния Пловдив и продължи живота си далеч от славата, която го беше връхлетяла.

„Жан е скромен човек. Когато стана министър-председател, изобщо не се възгордя. Искаше му се да направи нещо за България тогава, но други фактори и хора му попречиха.“ – казват познатите на Виденов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар