Светът потъна в сълзи: Животът на един велик актьор гасне

Светът потъна в сълзи: Животът на един велик актьор гасне
4 (80%) 4 votes

Звездата от „Шеметен град“ може всеки момент да се спомине…

Майкъл Фокс от хита "Шеметен град" скоро може да не е сред живите

Майкъл Фокс от хита „Шеметен град“ скоро може да не е сред живите

Жестока вест за всички фенове на американското кино и телевизия натъжи света. Великият комик Майкъл Фокс е пред умиралка. Канадецът, нашумял най-вече със ситкома „Шеметен град„, от 20 години страда от болестта на Паркинсон, но с възрастта състоянието му се е влошило доста, научи Kliuki.bg.

Майкъл прекъсна участието си в „Шеметен град“ преди 16 години именно заради заболяването си, което не му позволяваше да работи пълноценно. Тогава бе заместен от Чарли Шийн, който довърши сериала през последните му 2 сезона.

Състоянието на Фокс обаче с годините е продължило да се влошава. Той напълно изостави кариерата си в телевизията, защото контактът с публиката на живо се оказва труден при наличие на Паркинсон. Актьорът обаче заложи на киното и успя да направи нелоша кариера там.

В момента Майкъл Фокс е на 54 г., но почти всяка седмица постъпвал в болница, защото семейството му често се притеснявало за него. Той е женен от много години за Трейси Полън, от която има цели 4 деца. В Холивуд Майк е известен като един от най-големите добряци и един от най-принципните мъже.

„Не е лесно да си с тази професия и да си само с една жена 28 години, но Майкъл Фокс го прави. Това говори колко е отговорен и добър човек.“ – пише канадски сайт за него.

Интересното е, че принципен човек като Фокс се сприятелява доста с далеч по-разюздения и скандален свой колега Чарли Шийн. Двамата стават добри приятели именно покрай „Шеметен град“. Майкъл сам взима решението да се оттегли от сериала, защото чувства, че вече не може да изпълнява задълженията си. Той предлага Чарли за свой заместник, смятайки че продукцията има нужда от някой известен за главната роля. В крайна сметка Шийн наистина успява да запази рейтинга на сериала.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар