Сбогом на една велика актриса, която България ще помни вечно!

Сбогом на една велика актриса, която България ще помни вечно!
5 (100%) 2 votes

Ани Бакалова беше обичана от всички, дано душата ѝ почива в мир!

Една от великите ни актриси си отиде от земния свят. Ани Бакалова вече не е сред нас, но надали споменът за нея ще си отиде. Новината за нейната смърт съобщи БНТ. Болката на редица поколения е голяма, тъй като става въпрос за една от нашите най-големи филмови звезди. Неслучайно от 33 години насам тя носеще званието „заслужил артист“, припомня Kliuki.bg.

Ани Бакалова ни напусна

Ани Бакалова ни напусна

Сред най-нашумелите филмови проекти на Ани Бакалова са: „На всеки километър“, „13 дни“, „С пагоните на дявола“, „Нечиста сила“, „По тротоара“, „Изпити по ничие време“, „Карамбол“ и др. За своите 76 години актрисата прекара 50 на сцената и за това време накара всички българи да се влюбят в нея.

Ани е завършила ВИТИЗ в класа на проф. Кръстю Мирски. Веднага след дипломирането си тя става звезда и разпознаваема от мнозина, тъй като красотата ѝ през 60-те години я отличава от повечето ѝ колежки.

Каквото и да се каже за Ани, то ще бъде малко. Самият факт, че цяла България страда заради гибелта ѝ, говори наистина много за това какъв човек е била. 17 години по-късно актрисата последва съдбата на своя съпруг – журналиста и писателя Иван Стоянович, който почина през 1999 г. Двамата оставят след себе си двама сина.

Погребението се очаква да бъде проведено утре.

Поклон пред великата Ани Бакалова, мир на праха ѝ!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар