Рекорд на Гинес по случай празника на Кастро

Рекорд на Гинес по случай празника на Кастро
5 (100%) 2 votes

Има рекорд на Гинес, дошъл по случай празника на Кастро!

По повод рождения ден на лидера на Куба, роден на 13 август през 1926 година, той получи подарък гигантска пура. По случай 90-годишния юбилей на кубинския лидер Фидел Кастро бе сътворена 90-метровата пура за него от носителя на няколко рекорда Гинес – Куето.

Фидел Кастро стана на 90 години и получи огромна пура от 90 метра, записана в Гинес

Фидел Кастро стана на 90 години и получи огромна пура от 90 метра, записана в Гинес

Както се пише и в изданието „Актуално“, създателят на тази пура е носител на вече пет рекорда. Хосе Кастелар, наричан Куето, получава първата си награда „Гинес“ през 2001 г. за пура с дължина 11,04 метра. а сега го чака и шестият.

Казват, че той обичал Фидел Кастро, макар да не го познавал лично, а освен това от повече от три десетилетия самият Кастро не бил палил пура, затова подаръкът бил специален жест.

Но пък както се знае, Фидел Кастро е познат по света с политическите си убеждения, дълги десетилетия лидерство начело на Куба, а и с любовта си към пурата. Макар вече на 90 години, лидерът Кастро все още е важна личност в Куба.

Създателят на това творение разказвал, че искали с приятели да изненадат Фидел, макар да е ясно, че за възрастта му пушенето е забранено, защото и днес той е знакова личност в страната си и цялата Латинска Америка.

Хосе Кастелар или Куето, който е вече на повече от 70 години, завива пури от 5-годишен и това е предизвикателство, превърнало се в поставяне на рекорди за него.

Приготвянето на тази гигантска пура отнело десет дни, близо 12 часа работа на ден от няколко души, работещи едновременно и заедно.

Желаем още рекорди и популярност на създателите на тази пура, добавяме от изданието ни Клюки.БГ. Колко ли голяма ще бъде следващата пура на Кастро, която би могла да бие този рекорд? Гинес запамети и този 90-годишен празник на видната личност Фидел Кастро.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар