Последни новини от ВМА: Нови разкрития за състоянието на Митко Цонев притесниха всички!

Последни новини от ВМА: Нови разкрития за състоянието на Митко Цонев притесниха всички!
5 (100%) 2 votes

Състоянието на Митко Цонев продължава да е критично

Вчера следобед Митко Цонев е бил опериран. Синът на големия артист Коста Цонев бе приет с тежък инсулт в неделя вечерта във ВМА и вкаран в интензивното отделение. Състоянието на журналиста е повече от критично.

Той премина на два пъти през скенер и втория път бяха открити аневризми в основата на артерията на главния мозък, причинили масивния кръвоизлив. Лекарите не знаят дали причината е високо кръвно налягане или спукани артериални съдове.

Митко Цонев е претърпял мозъчносъдова интервенция вчера. Тя е направена от екип, начело с рентгенолога д-р Мирослав Лилов във Военно-медицинска академия (ВМА).
56-годишния телевизионен водещ е в реанимацията на ВМА от неделя следобед. Той е приет в тежко състояние, веднага след като е пътувал от Варна за София.

Димитър Цонев е почивал със семейството си в Евксиноград, като на връщане от там е получил силно главоболие и болки в сърдечната област. Журналистът е пътувал в колата със съпругата си Мариана, дъщерята Деси и внучето Янко.

На връщане от почивката те са спрели да обядват и на него му ставало зле, заради което зад волана седнала неговата жена. След като се прибрали в столицата, вечерта Димитър Цонев се почувствал още по-зле и е получил задушаване.

Съпругата веднага е повикала екип на Бърза помощ, които са транспортирали журналиста в интензивното отделение на ВМА.

Целта на проведената процедура била да се затворят аневрезмите, за да се овладее кръвоизлива. Това се прави със специални вътресъдови устройства, които се поставят в аневризмите под ангиографски контрол. ВМА има солиден опит в подобни интервенции, които се правят успешно още от 2008 година.

Митко Цонев е опериран

Митко Цонев е опериран

Въпреки това, състоянието на Митко Цонев остава тежко, съобщават лекарите. Неговите близки се молят на чудо, за да оздравее телевизионера.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар