Ето защо трябва да се гордеем със столицата си!

Ето защо трябва да се гордеем със столицата си!
5 (100%) 3 votes

Ето защо трябва да се гордеем със столицата си – София! Често сме свикнали да виждаме тъмната страна на нещата или как чашата е наполовина празна и все пак имаме доста постижения. Понякога обаче чакаме друг да ни ги признае и покаже.

Нашата столица, харесваме я или не, тя определено хубавее напоследък, а както е написано в изданията „За Жената“ и „Актуално“, писмо от американски туристи напълно ни променя виждането и ни радва истински.

Посетители на столицата София изразили мнение в електронно издание, което обиколило света и показало нашата мила Родина в една по-ведра светлина и тонове, които са определено светли. Американци изразили мнението, че София е перлата на Европа, особено за страна от разпадналия се социалистически политически режим.

Те не спирали да хвалят парковете, заведенията, прекрасната храна, хората, които били мили и всички знаели английски. Освен това било достъпно откъм икономическа гледна точка да живееш и пътуваш из България, според тях, коментира главно човек на име Тери Бойд.

Едно от най-впечатляващите неща за авторите на тези послания били различните видове транспорт, съчетани в столицата – трамвай, автобуси, метро и тролейбуси, което се харесало на туристите явно. Не на последно място, американците останали смаяни от традиционната родна кухня и всички вкусотии, които човек може да си поръча за няколко долара по техните стандарти, коментираме и ние от изданието  Клюки.бг.

Столицата ни - атрактивна, все по-впитегателна не само за българи, вече и за чужденците

Столицата ни – атрактивна, все по-притегателна не само за българи, вече и за чужденците

И докато ние отново си мислим как България е страхотно място, ако имаш доходите на европеец от друга страна, а не нашата, нека все пак се зарадваме, че преди десетина години нашата София имаше няколко спирки на метрото, претъпкани с боклук и хора улици и много разочаровани, а сега не е никак зле да прочетем оценка като тази от чужденци, нали?!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар