Васко Василев – да бъдеш скромна звезда!

Васко Василев – да бъдеш скромна звезда!
5 (100%) 2 votes

Великият ни музикант Васко Василев – да бъдеш скромна звезда! Това е посланието, което личността на Василев ни предава на нас.

Отново този уикенд ние можахме да се уверим с момичетата от „Тази неделя“, че за хора като Василев, който е вече на 46 години, но освен няколко бели косъма по главата, е все така лъчезарен, приветлив и търсещ нови изненади из целия свят чрез пътешествия, музика, любов и приятелства, животът не е променен.

Като говорим за звезди и слава у нас, обичайно странни хора се появяват с тази титла, но има и такива наистина популярни и успели с талант и знания – Васко е един от тези българи.

Той познава Стинг и са близки, участвал е на турнета с него, Мадона, Майкъл Джексън и други имена, за които българските „знаменитости“ дори не са си и помисляли да се снимат редом до тях.

И все пак споделя го, когато го питат, без да го парадира, интересно за родна звезда, да, а може би животът зад граница и музиката са тези, които са пречупили криворазбраната мегамания по това да те познават всички.

Васко Василев оставя творбите му да го изразят вместо него. Показателно е последното му начинание фламенко турне с цигулка, където му партнират испанци.

Самият Васко Василев признава, че се чувства у дома си на много места по целия ни свят – Испания, Лондон, България – разбира се. Особено топло му е на сърцето в Испания, затова и обича и испанската музика. Част от тази музикална обиколка ще бъде и НДК – София скоро, на 26 октомври, билетите са почти изчерпани.

Васко Василев - творец и естет в музиката и съвсем скромен в живота си

Васко Василев – творец и естет в музиката и съвсем скромен в живота си мъж

Желаем на Васко Василев много още превъплъщения в музикални творби и любов за силно вдъхновение, защото това е един прекрасен образ в световната музикална култура и той е наш, роден, чудесно е!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар