Светът загуби една знакова личност

Светът загуби една знакова личност
5 (100%) 1 vote

Светът загуби една знакова личност, човекът с най-дългата реч, изречена пред огромна аудитория на световната политическа сцена и един от най-дълго управлявалите държавни глави в съвременната ни световна история. Световните агенции вече разпространяват новината за тази знакова загуба.

Това е политикът и лидер Фидел Кастро, след като тази година той навърши своя юбилей от 90 години. Той е световен лидер и в Куба е една паметна личност, но за него мненията и коментарите винаги са били силно противоречиви. Силно мразен от САЩ и много страни от Западния свят, а в същото време много харесван в социалистическия блок сред държавите от Латинска Америка и Азия.

Фидел Кастро си отиде от този свят, един лидер, който света ще помни

Знаков и харизматичен образ на Фидел Кастро, който си отиде от този свят, един лидер, който светът ще помни с неговите речи и с пурите му

Много скандален с любовта си към властта, хубавата пура и жените, той е в управлението на голяма страна като Куба около половин век и след това влиянието му се усеща чрез неговите назначения на политици и наследниците му също, добавяме от изданието за светски новини и личности – „Клюки.бг“.

Куба загуби един от най-популярните си хора и управници в своята нова история

Куба загуби един от най-популярните си хора и управници в своята нова история, мнозина ще го помнят завинаги

Последните години, вече в напреднала възраст, Фидел Кастро е далеч от обективите на журналисти и от политическата сцена, а неизменният му образ с пура в ръка също бе заличен с времето, заради заболяване, но неговите привърженици ще го запомнят така – силен, активен, властолюбив и никога подчиняващ се пред по-силните на деня – Фидел Кастро.

Един дълъг и пъстър живот, с много последователи и още толкова ненавиждащи образа му хора и до днес. Сигурно е обаче това, че Ел Команданте или Фидел ще бъде още дълги години част от история и учебници за поколения напред!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар