Кога да си гол пред камерата е чалга и кога е изкуство?

Кога да си гол пред камерата е чалга и кога е изкуство?
5 (100%) 3 votes

Кога да си гол пред камерата е чалга и кога е изкуство, подобна дискусия се завихри вчера в ефира на предаването „Мармалад“.

Редица популярни лица от музикалната и кино сферите представиха различни мнения и конкретни примери как всъщност има едно стандартно схващане за представителите на поп-фолка у нас и за техните клипове и цялостно представяне.

Ако някой се съблече в клип на фолк певица, се оказва, че е пошло и арогантно, но пък когато Димо Алексиев, Камен Воденичаров или Бербатов се разголват за сцени в киното, календари или други фотосесии, това е изкуство и никой не роптае срещу тях или поне по-рядко.

Гери-Никол на границата на чалга, кича и таланта

Гери-Никол на границата на чалга, кича и таланта

Дори се коментират колко добре сложени и атлетични са телата им.

Предполагаме, че чалгата дразни не просто с голотата в кадрите, а с евтините текстове и елементарен замисъл, с леките фрази и липса на сложна музикалност в песните.

Цялостното представяне на изпълнителите е осъществено с цел да се демонстрира и да се докаже как материалното се печели лесно и колко важна е външността, ако желаеш да си го набавиш.

Впрочем идеи, които мнозина от всички противници на чалга индустрията също силно харесват.

Просто цялото ни общество е неопределено в морално отношение. Голите снимки са изкуство, когато не ги гледаш с някакви задни мисли и не влагаш елементи на пошлост и цинизъм в оценката им.

Превръщат се в ниска култура, когато ги приемеш за такива. Тоест от нас зависи колко красиво ще бъде представена личност или сцена, или поведение.

Гери-Никол, Кали, Мария Илиева, Радина Думанян – всяка и всеки може да бъде видян и в двете категории – изкуство или чалга звезда.

Както коментираха и експертите по светско поведение в национален ефир, когато един човек изглежда добре, се харесва. А какво се случва във въображението на масовата аудитория е въпрос и необятна тема.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар