Жени Калканджиева е потресена от случващото се пред очите й!Най-красивата ни Мис България Жени Калканджиева изригна в студиото

на Нова телевизия тази сутрин. Там, пред Ани Цолова и Виктор Николаев, шефката на "Визаж" даде гласност на огромна измама и престъпление. Оказа се, че неизвестни извършители от няколко години използват името й и това на модната агенция, за да набират балами момичета по Фейсбук. Последните са предимно под 18 години и биват прилъгвани с обещания за бляскаво бъдеще на манекен и огромни хонорари. [caption id="attachment_376193" align="aligncenter" width="300"]Жени Калканджиева Жени Калканджиева бясна от това, което се разиграва в страната ни[/caption] "Тези хора използнат името на "Визаж", направили са си дори имейл адрес с моето име. Примамват момичетата в социалната мрежа, след което установяват контакт с тях по Скайп. Там вече става страшното, защото ги карат да се събличат пред камерата на компютъра и дори да се пипат сами. Ясно ви е, че тези клипове са им нужни, за да печелят пари по незаконни сайтове за възрастни в интернет", разказва Жени Калканджиева. Съпругата на Тачо не скри гнева си от бездействието на отговорните институции, които тя лично сезирала още преди две години.

Нещо повече - Жени Калканджиева и нейни приятели сами свършили работата на полицията като издирили айпи адресите и местонахождението на измамниците.

"И какво стана тогава - ние ги дадохме на полицията, те им конфискуваха три компютъра, задържаха ги за ден-два и ги пуснаха. Не мога да повярвам на отношението на властите, както и на наглостта на престъпниците. Които отново си правят същото, чувствайки се недосегаеми", коментира Калканджиева. Според нея най-добрата предпазна мярка е момичетата и техните семейства да бъдат изключително бдителни по отношение на подобни случайни обяви в интернет. Както и да знаят, че всяка нормална агенция има официален сайт, адрес, офис и телефони за връзка. "В мига, в който някой ти каже, че ще печелиш по 10 000 лева на ден като модел, трябва да ти светне лампичката в главата, че това е измама. В България такива пари няма никъде и скоро няма и да има", обяснява красивата Жени Калканджиева.