Модата в имената през 2016 – та година

0

Модата в имената през 2016 – та година, измина още една година, в която официално вече Георги и Иван са в историята като най-предпочитани за момче имена.

Традициите не са онова, което помним или пазим, кръщаването на новородените у нас отново го доказа.

Александър е най-предпочитаното мъжко име, следват Георги, Мартин, Иван, Димитър и още. При жените Александра, Мария и Никол са водещите.

Спазването на патриархалния модел, в който детето приема името на баба, дядо или роднини вече не е така популярен и често срещани стават и доста интересни комбинации от различни имена за бебетата.

Например Мая Естефания, Мариа Беатрис, Анабел-Дора, Ния Франческа. Съществуват и много комбинации от традиционни християнски имена като Йоан-Дако, Станко-Мартин.

Идеята е освен да са кръстени на повече от един човек, очевидно на родителите много им допадат тези по-сложни комбинации.

Популярни са много нестандартни имена, някои породени от съчетание на различни други имена – Дроздстой, Маратонка и т.н. има и такива необичайни като Салфетка, Рипка, Семка, Стафида, коментират в Би Ти Ви както и в изданието „Лайфстайл“.

Празник е, Ивановден e, нека поговорим за нашите имена

Това са имена на реални хора и нас, идеята за тях определено е не традиционна, но голямата част от тези хора не ги сменят, имената си, макар и навършили пълнолетие. Затова и имаме в България 70-годишните Салфетка и Телефонка.

Александър вече е най-често харесваното и ползвано име за изминалата една година в нашата страна, Георги е история

Името прави човека или обратното, никой не избира сам името, с което да се роди, но то донякъде ни определя, нека бъдем разумни в кръщаването на поколенията след нас, коментираме и ние от светското издание „Клюки.бг“.

На връз Ивановден, нека честитим на Иван, Ваня, Йоан(а) и производни, макар да разбрахме, че те отдавна не са така желани имена, макар и традиционни за региона и културата ни. Весел празничен ден!

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.