Мариус Куркински – за театъра, живота, любовта и мъдростта

0

Мариус Куркински е толкова талантлив и реализиран у нас и не само творец, че думите са слаби, за да опишат какво явление е той на българската театрална сцена.

А ние, неговите зрители и почитатели, сме истински щастливци, че имаме шанса да сме неговите съвременници и да виждаме как той израстна и се разви в годините.

Както водещите на предаването, излъчвано по Би Ти Ви – „Търси се“, съществуват Мариус, другите артисти и още един, именно този друг описа прекрасно Мариус.

Камен Донев другият голям роден артист, който владее моно спектаклите изцяло, той и Мариус са безкрайно различни, но са близки в живота.

За Камен Донев – Мариус е цяла вселена, той е много чувствителен, дълбоко емоционален и той е магия на сцената.

Мариус Куркински – крехкост и прошка в живота са неговата истина

Мариус Куркински е явление, той умее да прощава, даже споменава, че да се прощава е задължително, смирението у него е голяма, пред света и Бог най-вече.

Пред камерите се показа малка част от личния му, духовен свят, брат, приятели, колеги, той признава, че е копие на майка си, носи нейния характер и нейните лични качества. За Мариус Куркински семейството е коректив и преценка за реалността около него.

Вижда се като не много добър син, сам прощава на околните, но не и на себе си своите пропуски в поведението, признава Мариус.

Мариус Куркински измина своя дълъг път, както сам казва Ивайло – истинското му име, от момчето с буйната младост, до по-съзнателния и наблюдаващ света човек.

Усеща липсата на това, че сега няма дете, защото за него любовта е най-вече на сцената, не съжалява за избора си, но и не смята, че би бил много добър баща един ден.

На такъв талант можем само да пожелаем много години творческо вдъхновение и много хармония между личния и творческия му свят, за да имаме и ние зрителите му, щастието да усещаме духовния му свят в изкуството му.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.