Поли Паскова: Народните танци лекуват

Поли Паскова: Народните танци лекуват
5 (100%) 2 votes

Поли Паскова: Народните танци лекуват, певицата разкрива своята рецепта за здраве и щастие чрез танци и музика.

Поли Паскова има конкретни рецепти за различните болести по тялото ни, тя вярва, че с нашите, български хора е достатъчно да си поддържаме тонуса и да живее здрави.

Ето някои примери – Ганкиното хоро лекува дебелото черво, хайдушкото подпомага действието на сърцето и лимфната система – това хоро работи и в честотата на любовта, споделя Поли пред изданието „Блиц“.

Хайдушкото хоро повдига вибрациите на любовта, а ръченицата също има много важна функция, защото когато я играем, се отделя ендорфин в тялото ни, който е болкоуспокояващ, по-силен дори от морфина.

Така певицата ни признава, че нямаме нужда от модерни терапии за справяне със стреса и проблемите, а също и така популярните медитация и йога са излишни, ако познаваме добре нашите традиции и с народни песни и танци си гарантираме здраве и много силни емоции.

Паскова като представител на фолклора у нас и човек, който живее и твори народна музика, категорично отхвърля нуждата от това да се спазват чуждите обичаи и празници, към които младите са много привикнали напоследък.

Става дума за Хелуин, Свети Валентин, който наближава, а и много други.

Преди всичко тя приканва да уважаваме собствените обичаи и нрави, които твърди че са част от нашето ДНК, а след това да познаваме и чуждите.

Поли Паскова признава, че обича музиката и родните си традиции повече от всичко

Поли Паскова не одобрява и факта, че българската народна музика и традиция е толкова слабо представена по родните медии и радиа, но се надява че нуждата на българина от народна музика е нестихваща и това ще ни държи обединени и заедно дълго време, споделяме и ние от „Клюки.бг“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар