Смущаващи факти за пътуването със самолет

Смущаващи факти за пътуването със самолет
4.5 (90%) 2 votes

Стряскащи факти при пътуването със самолет са някои любопитни подробности около пътешествието със самолет, които биха звучали леко смущаващо и малко авиокомпании разказват.

Например кислородните маски, които биха били спасителни за пътниците при авария на самолетите са пригодени само за около 15 мин. и то на височина 3650 м.

Освен това изненадващо една от най-мръсните точки е масата за хранене, която се пипа постоянно и след изследване на микробиолози се установява. че масите, зад седалките, предназначени за похапване и кафе са най-мръсното нещо по време на полет.

Самолетите днес са наш ежедневен транспорт, но какво у тях е най-мръсно или притеснително, нека открием

Другото място, където се намират достатъчно микроби е тоалетната, но за наша изненада това е едно от най-незащитените места, което оказва се лесно може да бъде отключено отвън, така че макар да си мислим сме се усамотили, трябва винаги да сме нащрек.

Доста стряскащо е, че например Националния превозвач на Сингапур има оборудван с отделен „шкаф“ при необходимост за починали хора, колкото и да е неловко и тягостно. Факт е че постоянно огромен поток от хора си пътува днес по самолетите и макар екипажът да се стреми при инцидент да стигне до най-близкото летище имало и такива неизбежни моменти при дълги разстояния, чието решение в Сингапур са решили по този начин.

А накрая ще споменем и някои от най-дразнещите правила, установени от авиокомпаниите – ръчният багаж е важен за около 30 секунди, водата е забранена, лаптопи над 13 инча са потенциална заплаха по изискванията, превозвачите не са отговорни за вашите откраднати вещи, коментират и от изданието „Money.Bg“.

Макар удобството и бързината, знаем че пътуването със самолет е кошмар за много хора, заради височините, а както видяхме предлага и други некомфортни моменти, все пак е един от най-удачните варианти да обиколим света, но далеч не най-вълнуващия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар