Шеф Виктор Ангелов е един от тримата съдии в кулинарното шоу „Мастър шеф”

Шеф Виктор Ангелов е известен със своята акуратност. Той е познат сред любителите на якото кулинарно шоу като „педанта в кухнята”. Софиянецът оглавява журито на Мастер шеф. Виктор Ангелов е единственият българин, който е главен готвач на петзвезден хотел в цял свят. 44-годишният гуру в кулинарията е притежател на титлата „ресторант на годината”, цели три пъти. [caption id="attachment_381251" align="alignright" width="262"]Виктор Ангелов Виктор Ангелов мрази гъзарите[/caption] Има собствен ресторант в столицата от 2006 година. Съорганизатор и член е на Българската асоциация на професионалните готвачи. Мечтата на топ готвача била да се занимава с двигатели и коли. Но съдбата решава друго. Баща му е фин кулинар и затова записва да изучава готварство. След като завършва професионалното училище работи в различни почивни станции и ресторанти у нас. Но му омръзва да прави едно и също нещо и заминава в Германия. „Заминах за половин година, но останах три години. В Германия ме озари философията на готварството. Ръководех екип от трима човека, въпреки беглите си познания по немски. Върнах се у нас заради любовта”, разкрива топ кулинара.Двадесет години чака жената на сърцето си. Търпеливо. Тогава тя е била омъжена. Днес са щастливо женени и отглеждат трите си деца „Хората се разделят, защото когато заживяват заедно, очакванията им един към друг са големи. Времето ни е твърде кратко, за да го изживяваме в критики и негодувание”, е веруюто на готвача. Шеф Виктор Ангелов твърди, че в кулинарното шоу има много скандални случки. Но винаги се учи от хоби готвачите. Не приема клюката, че професионалните готвачи воюват помежду си. Не обича да спори в социалните мрежи и не влиза във Фейсбук, защото няма никакво време за това. Обича да нарича клиентите на ресторанта си гости. „Клиент е някой, от който взимаш, а гост-на когото даваш”, е мотото на топ готвача. Той е убеден, че в кухнята трябва да влизаш с чисти мисли и позитивно настроение, за да ти се получи ястието. Шеф Виктор Ангелов признава, че не търпи „гъзарите”. Преди време изгонил известен столичен баровец от ресторанта си, заради вулгарното му и цинично поведение. Дори запратил по него очилата му. „И сега бих направил същото с този човек”, още негодува топ кулинара.