Слави Трифонов проговори за случилото се вчера в ефира на Би Ти Ви!Часове след като Би Ти Ви свали от ефир последното му предаване

от "Шоуто на Слави", Слави Трифонов даде своето обяснение за случилото се. Според него това е една абсолютно нелепа и абсурдна ситуация. [caption id="attachment_382514" align="alignright" width="261"]Слави Трифонов Слави Трифонов даде изявлението си относно снощния казус с Би Ти Ви, какво ще последва[/caption] "Снощи от диктор беше изчетено писмо. Същото това писмо, което аз написах преди време и което дори беше обсъждано и четено в ефира на Би Ти Ви. След това течеше мой анонс към диктора. А после пуснахме химна на България, който се пее от 15 000 души на концерта ни в Лондон. Това беше всичко, после обявих актьорската вечер", заяви Слави Трифонов.

По думите му, целият казус е свързан с изчитането на едно писмо. При това познато вече на всички писмо. С него той и екипът му по никакъв начин не нарушават нито законите на страната, нито договорните си отношения с Би Ти Ви.

"Нищо по-различно не ни се е случило от това, което аз и хората ми търпим вече толкова години. Този случай не е прецедент. Правили сме хиляди предавания в различни телевизии и периодично сме били изправени пред нещо подобно. Но в други телевизии. Не вярвах, че ще ни се случи и в Би Ти Ви. Това е цензура и изглежда нелепо", категоричен е шоуменът. Припомняме, че писмото, което от месец и повече е известно на всички, съдържа ултиматумът на водещия към политическата класа и незачитането на референдума, под който се подписаха милиони българи. Като всеки редови гражданин, Слави Трифонов бе заявил в него своята позиция и недоволство, както и намерението си да протестира пред парламента, ако се наложи. Все още не е обявено как ще продължат отношенията между "Шоуто на Слави" и телевизията, и как ще се работи оттук нататък. При положение, че явно вече екипът ще има право единствено на забавно и развлекателно предаване, както уточниха от медията снощи.