Ген. Румен Радев скочи: Долу ръцете от Копривщица! (хиляди българи взривиха Фейсбук: Браво, Г-н Президент!)

Ген. Румен Радев скочи: Долу ръцете от Копривщица! (хиляди българи взривиха Фейсбук: Браво, Г-н Президент!)
5 (100%) 2 votes

Президентът Румен Радев с мълниеносна и гневна реакция в защита на Копривщица!

Президентът на България ген. Румен Радев скочи в защита на Копривщица. Реакцията му беше мълниеносна. Той категорично призова за незабавното ревизиране и спиране на решението на общинския съвет на Копривщица за промяна в статута на градчето.

Румен Радев

Президентът Румен Радев мигновено скочи в защита на посегателството срещу Копривщица. Иска незабавно ревизиране и отмяна на решението на местните управници!

Припомняме, че местните старейшини еднолично си позволиха да гласуват премахването на статута на Копривщица като архитектурно-исторически резерват. Решението им датира от преди десетина дни като целта е да започне престъпно застрояване на мястото.

Спа-центрове, ски писти и лифтове се канят да строят местни бизнесмени на това подарено ни от Бога и предците градче. Което е първият, а и в момента единствен останал град-музей в държавата.

За да се запази духа и автентичния му вид, в него важат специални права и изисквания за строителство. Факт, който местната власт най-безцеремонно и нагло се опитва да пренебрегне и отмени.

„Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица принадлежи на България. Копривщица е България.

Затова призовавам всички, от които това зависи, незабавно да ревизират или спрат решението на общинския съвет за промяна в статута на града-музей“, това написа в профила си във Фейсбук ген. Румен Радев по-рано тази сутрин.

Под призива му мигновено се събраха хиляди лайкове и коментари, а българите го аплодираха: „Браво, Г-н Президент“. Само за едно денонощие социалната мрежа изригна в защита на Копривщица.

Организирана е и петиция срещу посегателството на архитектурно-историческия резерват, в която броят на подписалите се нараства лавинообразно. Ето линк към петицията, в която и Вие може да се включите. Да спасим това свято място от посегателства!

https://www.peticiq.com/171517 – ТУК е мястото, на което може да дадете и своята подкрепа

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар