Скръбна вест! Почина Илия Раев, таткото на Алекс Раева

Скръбна вест! Почина Илия Раев, таткото на Алекс Раева
5 (100%) 2 votes

Вчера, на 77-годишна възраст си отиде актьорът и баща на Алекс Раева Илия Раев.

Илия Раев ни напусна след продължително боледуване. Кончината му хвърли в скръб не само обичаната му дъщеря Алекс Раева и цялото семейство, но и актьорската гилдия. Той ще бъде запомнен с последната си и най-важна роля – на директор на Драматично-куклен театър „Васил Друмев Шумен”, научи kliuki.bg.

Алекс Раева е съкрушена от смъртта на татко си Илия Раев

Алекс Раева е съкрушена от смъртта на татко си Илия Раев

На поста Илия Раев бе цели 9 години. С актьорската си дейност преди това определено бе заслужил привилегията да менажира една от най-успешните родни трупи извън столицата. Шумен е неговият роден град и актьорът изпълни своя дълг към него.

Пътят на Илия Раев в творческите среди започва със следването му в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство в класа на професор Желчо Манджаджиев. Там се запознава с бъдещата си жена Баронеса Наталия Бардская. Подвизава се първо в Драматичния театър в Хасково, а след това и в Драматичен театър „София“ до 1990 г.

Продължава да развива таланта си и да го представя от сцената на Малък градски театър „Зад канала“. Съумява да направи успешна кариера в столицата, но никога не забравя родния Шумен. Освен на театралната сцена, обаче, Илия Раев има и куп запомнящи се роли на малкия и големия екран.

Участва във филмите „Борис първи: Покръстването и слово за буквите”, „Опасен чар”, Маргарит и Маргарита”, „Огледалото на дявола” и много други. Последната му роля, когато вече е и директор на Шуменския театър, е в тв сериала „Седем часа разлика“, пише retro.bg.

Новината за кончината на Илия Раев бе съобщена от Съюза на артистите в България. Поклонението ще бъде до дни, като се очаква да събере голяма част от актьорския елит у нас.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар