Люси Дяковска винаги е била уверена в себе си и в ориентацията си!Фурията Люси Дяковска безспорно е обичана от българите.

Въпреки че е с обратна ориентация, а голяма част от народа ни все още е с остарели и патриархални разбирания, певицата някак успя да влезе в сърцата на повечето хора. [caption id="attachment_385241" align="alignright" width="261"]Люси Дяковска Люси Дяковска разкри истината за един от най-важните моменти в живота си[/caption] Може би това се дължи на факта, че самата тя никога не е крила нищо. И винаги е била това, което е - без маски, лицемерие и фасони. Още от малка Люси Дяковска разказва, че обичала да играе и да рита с момчетата. Така се и обличала - с широки дънки и панталони, спортни обувки и никакви рокли. Отгледана от баба си и дядо си в Плевен, тя ги боготвори. Но признава, че още от съвсем малка е знаела и е била наясно с ориентацията си. "Винаги съм го приемала за нещо нормално, защото това ми се случи още в началото. Не съм излизала с момчета, а чак на 20 да открия, че харесвам жени. При мен това си е даденост. Осъзнавах, че е малко странно, но винаги съм била вътрешно в мир със себе си", разкрива Дяковска. И признава как казала на родителите си, че е лесбийка. Първа научила нейната майка и то с писмо по факса. Тогава Люси живеела в Германия и имала сериозна приятелка. В един хубав ден решила, че е време да каже истината, защото тези тайни й тежат.

"Написах на майка ми кратко и ясно, че харесвам жени. Пратих го по факса, а само след няколко минути тя ми позвъни по телефона и ми каза: "Всичко е наред. Обичам те", смее се Люси Дяковска. Помолила я тогава обаче да задържи малко и да не признава още на баща й. Смятала, че не е готов да чуе новината.

Татко й Любомир Дяковски бил въведен в истината три години след това, докато бил заедно с Люси във Виена. "Лежахме си в хотелската стая и по едно време аз му казах, че имам да му казвам нещо важно. Признах му, а той ме погледна и изстреля: "Добре де, това ли е?! Какво толкова?", спомня си певицата. Баща й също помни отлично онзи момент, в който пък бил парализиран от страх, че щерка му ще съобщи, че е болна от СПИН. Затова и новината за ориентацията й му дошла като подарък.