Днес ще почерпят хората с имената …

Днес ще почерпят хората с имената …
2.3 (46.67%) 3 votes

Днес ще почерпят близките ни с тези имена! Празнуват много хора своя имен ден. Макар да не е от големите популярни празници, днешната дата е първата неделя след Петдесетница и е известна като празника, наречен – неделята на Всички светии.

Днес имен ден днес празнуват всички хора, носещи имена като Асен, Аспарух, Ася, Десислава, Десислав, Деси, Крум, Камен, Кремена, Панайот, Румен, Румяна, Чавдар. Те честват своя празник на най-новия подвижен празник в нашия християнски календар. Петдесетница е ден, в който молим прошка от всички онези светци, чиито имена и дела не знаем така добре. Молим за тяхната милост и застъпничество, коментират и в изданието „Вести“ относно църковния ни празник на 11-ти юни.

За разлика от празниците като Димитровден или празника на Св. Георги, Цветница, тук празнуват разнородни имена, отдава се почит на всички хора, живели тук по нашите земи, които са били канонизирани като светци по-късно.

Днес е празник за мнозина с имената – Асен, Аспарух, Ася, Десислава, Десислав, Деси, Крум, Камен, Кремена, Панайот, Румен

Нека припомним също и че наближава един красив и цветен летен празник – Еньовден на 24 този месец. Според народа, на Еньовден започва далечното начало на студената зима. Преди да „тръгне за зима“ слънцето се окъпва във водо източниците и прави водата лековита, а после се отърсва и росата, която пада е с особена магическа сила.

Ние от изданието „Клюки.бг“ пожелаваме весел и слънчев празник днес на всички, които ще отжбележат църковния празник и ще зарадват свои близки хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар