Един живот, живян бързо и рано изгаснал

Един живот, живян бързо и рано изгаснал
Гласувайте за статията

Един живот живян бързо и рано изгаснал, на тази дата през 1963 година се ражда Йоргос Кириакос Панайоту или по-известен по света и до сега като Джордж Майкъл.

Един истински творчески дух и ентусиазъм блика от живота на Джордж Майкъл. Той стартира своята шеметна кариера през 80-те години, с хитове като „Wake Me Up Before You Go-Go„, „Freedom„, „Last Christmas„, „Wham Rap!„.

Един от първите световни знаменитости е, който публично обявява през 90-те години, че има различна сексуална ориентация. Това отново го поставя в центъра на множество коментари и скандали и все пак музикалните му дарования са неоспорими, пишат и в изданието за новини – „Една.бг“.

Поп звездата напуска своя земен път през миналата година, точно на 25 декември, причината остра сърдечна недостатъчност.

Звездата често е участвал в редица кампании и благотворителни инициативи, най-вече с музикално участие, под егидата на защита на човешките права или в подкрепа на тези с различна сексуалност.

Част от неговата благотворителност е и концерт в Родината ни, посветен на правата на медиците ни в Либия преди години, арестувани и под заплаха от екзекуция.

Внезапната смърт на Джордж Майкъл беше шок за множеството му фенове по целия свят и редица негови последователи в музикалния бранш. Отиде си един човек с видима и значима роля за поп музиката през последните 2-3 десетилетия, коментираме от „Клюки.бг“ и ние.

Поп легенда – Джордж Майкъл

Днес помним за неговата личност и незабравими песни, които ще останат в съзнанието ни и след време, щом вече го няма музикантът с гръцки корени – Дж. Майкъл.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар