Днес да се чувстват поздравени всички „блестящи“ дами и господа

Днес да се чувстват поздравени всички „блестящи“ дами и господа
Гласувайте за статията

Днес да се чувстват поздравени всички „блестящи“ дами и господа, а още по-точно изказано днес имат празник всички, наречени – Юлия, Юлияна, Юлиана, Юлиян, Юлий, Юли и производните им.

Името има древни корени, означаващи от латински – „къдрава“, а освен това носи и смисъла на „блестящ/а“, пишат и в светското издание „Вести“.

Празник за носещите тези имена – Юли, Юлия, Юлий и още

Името се свързва с настоящия месец юли, горещ, светещ, слънчев, блестящ. Противно на създалата се у нас традиция и очакването с настъпването на месеца и „Джулай морнинг“, да се чества и имен ден на Юлитата. Празникът има християнски корени и е свързан с мъченица и превърналата се в светица св. Юлия.

У нас името не е толкова често срещано, но е равнозначно на англоезичното Джулия, което е много популярно по на запад. У нас популярни хора с това име днес имат празник и са: Юлиян Вергов, Юлияна Дончева и още много.

Празнично настроение за мнозина и днес

Св. Юлия – светици за християнските чествания и вярвания, днес е празник

Макар днес денят да не е от най-слънчевите и блестящи на летния сезон, желаем много весело настроение и празник както подобава на всички, носещи споменатите по-горе имена. Бъдете здрави, обичани и щастливи, коментираме и ние от изданието за новини и светски личности – „Клюки.бг“.

А ние оставаме в очакване и подготовка за следващия летен и много важен християнски празник след месец – Голяма Богородица през август.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар