Начало на деня и седмицата с пресен фреш! Какви са скритите страни ?!

Начало на деня и седмицата с пресен фреш! Какви са скритите страни ?!
1 (20%) 1 vote

Начало на деня и седмицата с пресен фреш! Какви са скритите страни ?! Има ли опасност от консумацията на фрешове, този странен на пръв поглед въпрос се оказва възможен.

Нека погледнем по-детайлно, фрешовете се правят често от добре обелени и почистени плодове, чудесно, но пък основните полезни вещества се съдържат най-вече в кората и семките на плодове и зеленчуци, не случайно са така създадени и в нормалната си среда.

В естествени условия, сред природата, плодовете не се белят. Освен това, често фрешовете могат да раздразнят лигавицата на стомаха и са предизвикат болки в корема, пишат и в друго издание – „Лайфстайл“.

Фреш или по -скоро нещо друго за летния ден, повече реклама отколкото полезно е съдържанието на фрешовете

Но най-честата вреда от прекомерната консумация на фрешове е захарта, която е в големи дози.

Силната концентрация на фруктоза може да увеличи черния дроб и да предизвика предразположение от натрупване на мастни образования, което е напълно обратното на желания ефект – диета и здравословен живот.

Ние от изданието за новини – „Клюки.бг“, Ви съветваме да хапвате голям брой пловоде и зеленчуци и да не залагате чак толкова на сокове, газирани и фрешове през летния сезон, няма нищо по-добро от домашно приготвената храна, отгледана в натурална среда.

Желаем здравословна и хубава седмица, през идните горещи и летни дни!

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар