Прекрасен двоен празник е!

Прекрасен двоен празник е!
Гласувайте за статията

Днес е невероятен празничен ден, в края на лятото, настъпва и празника на София, Вяра, Надежда, Любов, невероятен и много символичен ден. Празник пълен с добродетели.

Освен това на същата дата нашата столица има също празник, Ден е и на София. Както пишат и в изданието за новини – „Вести“, едва от 99-та година, влиза в сила честването на този празник в Столична община.

Относно християнското значение на празника, той произлиза от поверието за трите дъщери на София, които жертвали своите невръстни детски животи, но не предали вярата си – Вара, Надежда и Любов.

След тяхната трагична съдба, години по-късно те, заедно с майка им София биват канонизирани и обявени за светици. Така и до днес. Християнството почита жертвата им и силната им, непоколебима вяра в Бог.

Светите им мощи се намират във Франция. В наши дни с тези имена има много жени, по света и тук, в България, имената са все още популярни, заедно с техните производни или сродни по значение имена.

Честито на празнуващите днес . . . !

Ние от изданието „Клюки.Бг“ също споделяме този светъл празничен миг и желаем много прекрасни изживявания на всички носещи споменатите вече имена. Весел ден именници, бъдете здрави, здравето е злато.

Честит празник и на представителния за страната ни град – София, с мотото й – расте, но не старее.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар