Приятелствата във Фейсбук могат да крият и опасности

0

Приятелствата във Фейсбук могат да крият и опасности, коментират изследователи от Университета в Колорадо.

Докторант там анкетирал хора, които са били изтрити от списък ана приятелите си в социалните мрежи. Проучването, което е и публикувано в Business Daily. цитират и в сп. Мениджър у нас.

Макар че някои смятат, че приятелствата във Фейсбук например или други мрежи са като детска игра, не ги приемат сериозно, но проучването показва, че хората са по-склонни да избягват в живота тези, които във виртуалното пространство са им премахнали подадената покана за приятелство или са ги изтрили без причина от списъка си с абонати. Цели 40 процента от хората в проучването, заявяват, че ще отбягват човека, който ги е махнал от своя профил. Половината от участниците пък не биха го направили да изтрият човек от списъка си.  

Хората ставали по-самотни и се чувствали пренебрегвани, ако често ги трият от списъци с приятели, затова общото заключение е, че мрежата и социалните форуми не са само игра, те също влияят на емоциите на потребителите и ни карат да предизвикваме определени реакции и отношения у останалите.

Ние от изданието „Клюки.Бг“ също знаем, че отношенията са много важни, дори и през устройства, ние пак пазим същите емоции, затова е важно да сме внимателни и в мрежите и в живота си, добавяме ние. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.