Светът загуби един добър музикант,  вокалистката на „The Cranberries” Долорес О'Риърдън води дълга битка със себе си и очевидно не е успяла да се справи с депресията, алкохола и своите зависимости. Открита е в хотелска стая в Лондон.

Причините за смъртта не са известни, но се знае че ирландската певица имаше доста емоционални кризи в последно време. На своите 46 години Долорес ни завеща доста музика и то качествена, групата на The Cranberries” стана доста популярна в средата на 90 - те години. Преживяха разпадане и раздяла между членовете й през 2003 г., а по-късно отново формират бандата. Тази есен предстоеше тяхно турне с акустични изпълнения на техни хитове, но явно то няма да се състои. В личен план Долорес преживя тежки моменти след 20 години брак преди 4 се разведе с половинката си - Дон Бъртън, мениджър на „Дюран Дюран“. Светът загуби един добър музикант Двойката има три деца, момиче и 2 момчета. макар да е реализиран творец и личност Долорес не успя да пребори страховете си и ни напусна, пишат и в дамското сп. "Ева".

The Cranberries”  има ирландски корени и създаде доста златни хитове, които и до сега звучат по радиа и телевизия. И ние женим таланта им и съжаляваме за загубата на една талантлива и объркана личност - Долорес О'Риърдън, която остави творчеството си за поколенията след нас.