Ти да видиш: Прабабата на Орлин Павлов разбила сърцето на Йовков! (писателят бил влюбен в нея – виж тук)

Ти да видиш: Прабабата на Орлин Павлов разбила сърцето на Йовков! (писателят бил влюбен в нея – виж тук)
Гласувайте за статията

Орлин Павлов се гордее с прабаба си Тиха, в която е бил влюбен самият Йовков!

Великият наш писател Йордан Йовков е ухажвал не друга, а прабабата на Орлин Павлов. Забележителното разкритие направи самият певец, докато разказваше за себе си и семейството си.

Орлин Павлов

Орлин Павлов се гордее много с прабаба си Тиха, която пленила Йовков

През три поколения в рода му са се раждали много изявени личности, особено от страната на майчиния му род. Всички обаче най-много се гордеели с баба Тиха – прабабата на Орлин. Която била толкова удивителна жена, че успяла да грабне сърцето на големия Йовков.

„Тя е била от Котел и се е познавала с Йовков. Всъщност той дори е бил влюбен в нея. Прабаба ми е била учителка в Котел и той всеки ден е пътувал от Жеравна, за да се срещат. Тя обаче не го харесала и той насочил вниманието си към Деспина Колева“, разказва интересната история на рода си Орлин Павлов.

Въпреки че не е получил любовта й, Йовков все пак увековечава Тиха. Той я възпява в своя разказ „През чумавото“. Години по-късно прабабата на певеца среща и истинския мъж на живота си в лицето на прадядо му Георги Генов.

„Влюбила се в дядо ми, който пък после станал ректор на СУ „Климент Охридски”. Голяма любов е била тяхната, много се обичаха. Той беше възпитаник на Сорбоната, завършил е международно право“, гордее се с предците си Орлин Павлов.

Той твърди, че за него близките и семейството са над всичко и точно по тази причина не може да почувства присърце героя си от „Богати наследници“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар