Закуската с пица е полезна сутрин

Закуската с пица е полезна сутрин
Гласувайте за статията

Закуската с пица е полезна сутрин, това звучи може би изненадващо или дори нелогично, но пък според приучване и мнението на няколко експерти по храненето, това си е истина.

Оказва се, че както пишат и в друго издание – „Лайфстайл“, с едно парче пица можем да започнем не само по-засищащо деня си, но даже и по-полезно. 

Първо зърнените закуски с мляко или какао се оказват не само по-вредни, но и опасни, те съдържат доста захари, което създава лъжливото усещане на тялото ни, че сме заситени и с прилив на енергия, а по-скоро сладкото отваря апетита ни и до обед сме отново силно прегладнели и търсещи хана.

Докато мазнините в пицата сутрин не са толкова опасни, защото през целия ден тялото ни гори енергия. Ето защо системното ползване само на зърнени закуски води до натрупване на голямо количество захари, което определено  е е полезно за тялото и здравето ни, добавяме и ние.  

Нека само споделим, че пицата е в топ три на най-предпочитаните храни по света, затова за всичките й фенове, закусвайте с нея, но все пак не става дума за огромни порции и то ежедневно. Остава успокоението, че няколко парчета от апетитната пица преди работа няма да ни навредят колкото предполагаме, но ще ни заситят трайно, споделяме и в „Клюки. Бг“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар