Мегз остава вярна на характера и собствените си виждания за живота!Дизайнерката Мегз взриви мрежата

преди броени дни с поста, който публикува. Да, за нея не е необичайно да излива чувствата и мислите си публично. Този път обаче Каканашева реши да говори за прошката. Която, родителката й я посъветвала да поиска за Сирни Заговезни. [caption id="attachment_401281" align="alignright" width="260"]Мегз Мегз не иска прошка, иска отговорност[/caption] Миглена Каканашева обаче отказва да направи това. Като вместо прошка, пожела на хората да бъдат отговорни за думите, постъпките и действията си. Към себе си и околните. Ето какво написа Мегз в профила си.

"Не прошка, а отговорност поискайте от близките си днес!

Майка ми ми каза, че днес било ден за прошка. "Ако днес поискаш прошка от някой, когото си обидил, той ще ти прости. А душата ти ще се освободи от болката, която си причинил" - ми разказваше по телефона. А аз си представях как си е сложила умната физиономия и си клати главата. Все пак я изслушах и си помислих - "Чудесен повод да се освободите от стари дупчици в душата и преди да са се превърнали в кратери, които да ви разболеят".. Не, наистина, направете го, ще се почувствате чисти.

Но, думите й както обикновено ме отведоха в посока съвсем противоположна на нейните мисли и ... ...не за прошката, искам да ви пиша аз днес, а за обидата. Защото вярвам, че само когато човек осъзнае силата на обидата и съзнателно реши да не го прави, той може да бъде истински чист - не за ден или седмица, а завинаги отвътре.

Знаете ли в момента пиша и рева като глупаво малко момиче, ама ... просто май много съм напъхала в себе си и ме боли .. Аз съм един от най-обижданите хора в тази страна. Чула съм толкова обиди за себе си, че каквото и да ми кажете едва ли ще ме изненадате. Знаете ли по едно време екипът ми не смогваше да трие обидни коментари за мен самата под снимките ни. Не за продуктите, а за Миглена - колко съм глупава, колко съм грозна, кой ме чукал и кой е създал бизнеса ми. И клетви, десетки клетви. Дори хората пишат лош коментар за мен, в който например ми пожелават да умра, а после броят колко лайка е събрал коментара и се кефят, че други им го харесват. А вътре пише - да умра. Или хора, които искат да влязат в публичното пространство ме обиждат за кеф, рейтинг или, за да влязат в някоя статия. И влизат, а хората четат и коментират и се кефят. За себе си аз знам, че съм много повече от тези думи. Мъчно ми е само, че обидата се е превърнала във форма на забавление. В начин да си харесван и популярен.

И нито веднъж, дори при най-острите копия не си позволих да изневеря на себе си. Затварях си очите и си казвах, има справедливост, има кой да види. Щом Господ не спира да ти дава, значи си повече от техните думи.

Така правя аз, деца. Така правете и вие, ако сте обиждани. И обратното, знаете ли колко лоша енергия изпращате към себе си и близките си когато обиждате. Обидите стават ваше собствено огледало и отнемат от собствената ви сила да постигате. Помнете - каквото сте казали - го има вътре във вас под една или друга форма - може да е действие, желание или просто намерение и мисъл, но го има. Защото обидата разкрива преди всичко същността на обиждащия. Затова днес ви моля не за прошка, а за отговорност", написа Мегз.