Дивна може да се окаже зад решетките!

Певицата Дивна продължава да бъде в полезрението на хората, след като осакати своята приятелка Кристин Илиева. Това се случи на пътя Русе - София, до с. Българене (Плевенска област). [caption id="attachment_403527" align="alignleft" width="300"]Дивна и Кристин Илиева С приятелството между Дивна и Кристин е свършено, но това не е най-лошото[/caption] Семейството на пострадалата е решено да съди виновната за катастрофата. Това са я посъветвали застрахователи, пише в. "Уикенд". По закон може да се иска обезщетение от причинителя на ицидента. Именно това смятат да сторят родителите на 20-годишната манекенка.

Те обаче имат по сериозни грижи на главата си. Експертизата на дъщеря им все още се бави, но вече се знае, че крайниците й са на пихтия. Дори се е обсъждала ампутация, но на този етап този вариант няма да се задвижва.

Десният крак на Кристин е бил почти откъснат от ламарините на колата, които са се врязали в него при инцидента. В момента той е в барокамера и лекарите се надяват това да го спаси, и да не се наложи ампутация. Българският народ е настроен изцяло срещу Дивна, която подклажда тези настроения с действията си. Певицата многократно смени показанията си, което ясно показва вината й. Първоначално твърдеше, че е била избутана в другата лента от друг автомобил. После каза, че е катастрофирала заради опит да избегне удар с насрещно движещ се камион. Последните й показания пък са, че всичко е станало заради дупка на пътя. „Ако действително е влязла в дупка, както твърди, гумата й трябваше да е спукана или поне да има щети по джантата и ходовата част. Такива обаче не са установени при първоначалния оглед.“- коментират следователите. Те изразяват съмнения, че Дивна е шофирала с 80-90 км/ч, както е твърдяла. „Скоростта, с която се е движила, е надхвърляла 100 км/ч, все пак очакваме експертизата, която обаче се бави вече цяла седмица.“ - коментират представители на прокуратурата в Плевен. Ако вината й бъде доказана, което е почти сигурно, защото е изпреварвала на неразрешен участък от пътя и е карала с повече от разрешените там 60 км/ч, то Дивна може да попадне в затвора. Има опасност да прекара там около десетилетие. Може би затова певицата е съсипана в момента. Тя не излизала от дома си в Русе и не искала да приказва с никого. Кристин Илиева обаче е десет пъти по-съсипана, защото има реална опасност да остане инвалид. Прогнозите са, че ако запази краката си, ще й трябва инвалидна количка в следващите години. След това, дори и да стане от нея, ще й трябват патерици още дълго време.