Детето на Венета Райкова вундеркинд? Не е за вярване какви ги върши 9-годишният Патрик!

0

Синът на Венета Райкова е наследил таланта й, но в по-големи дози!

Телевизионната водеща Венета Райкова може да се похвали със син, който има огромен талант в писането. Той го е наследил от майка си, която вече има издадени няколко книги, припомня Kliuki.bg.

Венета Райкова и Патрик
Венета Райкова възпитава Патрик по старомодния начин

Патрик е само на 9 г., но вече има изградени интереси в областта на литературата. Момчето много обичало да чете, което му е било насадено от майка му.

„У дома постоянно се чете. Почти не гледаме телевизия, а и за безсмислени занимания никой не губи време.” – споделя гордо Венета Райкова.

Двамата с Патрик си имали изградена традиция, според която всеки уикенд посещавали столичната книжарница „Гринуич“, където пиели чай и си избирали книги за четене за през седмицата. Това още повече сближавало майка и син.

Водещата настоявала Патрик да живее по по-различни правила от днешните деца. Тя го възпитавала с книга в ръка и без телевизия, мобилни телефони и други модерни технологии.

„Всеки родител изгражда сам в детето си предоставите за правилно поведение. Ето, у нас не се слуша чалга, а синът ни може да ни види почти постоянно с някоя книга в ръка.” – смята Вени.

Патрик не само четял много, но и вече пишел. Имал написани няколко разказа, а съвсем скоро смятал да започне свой роман, пише в. „Уикенд“. Това за едно 9-годишно дете е наистина уникално постижение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.